Χανιά: Έκλεψε σακίδιο και έκανε ανέπαφη συναλλαγή με κάρτα
Εκδήλωση επίδειξης μαχητικών αθλημάτων στην Ιεράπετρα
Αυτοψία στο Δικταίο Άντρο για τα έργα που αφορούν στο  αναβατόριο και την πλατεία Ευρώπης
Συμμετοχή Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου σε συνάντηση εργασίας  για την προσβολή φοινίκων στο Βάι από το ρυγχοφόρο των φοινικοειδών
Μια σπουδαία διάκριση για τις Μινωικές Γραμμές στα TOURISM AWARDS 2024
Ξεκινά σήμερα στη HELEXPO το 3ο Παγκρήτιο Forum Κρητικών Προϊόντων
Συνελήφθησαν για κατοχή ναρκωτικών ουσιών – Κατασχέθηκαν περισσότερα από 220 γραμμάρια κάνναβης
Οι προσφορές της εβδομάδας στον ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ
Νεκρός βρέθηκε ο 50χρονος αγνοούμενος στο Ρέθυμνο
ΕΛ.ΑΣ.: 15 συλλήψεις και 1.915 έλεγχοι για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων
Κρήτη: Πήγε για χόρτα κι έπεσε πάνω σε ανθρώπινο σκελετό

Σύνοδος Κορυφής: Παρέμβαση Μητσοτάκη για την τουρκική προκλητικότητα – Απειλές από Αγκυρα σε Ελλάδα και Κύπρο

Την τουρκική προκλητικότητα θα αναδείξει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Η ελληνική πλευρά αναμένεται να αναδείξει την αδιαφορία της Τουρκίας για τα ψηφίσματα του ΟΗΕ όσον άφορα το Κυπριακό, καθώς και τις παραβάσεις εντός οριοθετημένων Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών.

Την ίδια ώρα, νέες απειλές κατά της Ελλάδας και της Κύπρου περί «βημάτων που αυξάνουν την ένταση» εκτοξεύει εκ νέου η Άγκυρα, απειλώντας ότι θα επέμβει σε οποιαδήποτε ενέργεια της Λευκωσίας για γεωτρήσεις.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ με ανακοίνωσή του απειλεί την Κύπρο με επέμβαση της Τουρκίας σε οποιαδήποτε ενέργεια για γεωτρήσεις.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το υπουργείο Εξωτερικών της γείτονος χώρας στην ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Πέμπτης μέσω του εκπροσώπου του Τανζού Μπιλγκίτς, κατηγορεί την Ελλάδα και την Κύπρο για προκλητικές ενέργειες στην περιοχή, τονίζοντας ότι τόσο «η Ελλάδα όσο και οι Ελληνοκύπριοι προχωρούν σε κλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο».

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

«Τόσο η Ελλάδα όσο και η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση (σ.σ Κυπριακή Δημοκρατία) κάνουν βήματα που αυξάνουν την ένταση στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο . Οι προσπάθειες αποστολής ερευνητικών πλοίων στην υφαλοκρηπίδα μας στη Μεσόγειο συνεχίζονται. Απαντάμε σε αυτές τις προκλήσεις τόσο στο πεδίο όσο και στο τραπέζι και δεν επιτρέπουμε ποτέ την παραβίαση των δικαιωμάτων μας. Η ελληνοκυπριακή πλευρά ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει νέα γεώτρηση τον Νοέμβριο. Εάν συμβεί αυτό εμείς ως Τουρκία θα συνεχίσουμε να δίνουμε τις απαραίτητες απαντήσεις σε τέτοιες προκλήσεις προκειμένου να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.».

Παναγιωτόπουλος σε Ακάρ: Απαιτείται τήρηση των αρχών καλής γειτονίας

Σύντομη συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, είχε νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, στο περιθώριο της Συνόδου υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, κατόπιν αιτήματος του κ. Ακάρ.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε ότι είναι χρήσιμη η διατήρηση ανοικτών διαύλων επικοινωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, αλλά για να γίνουν βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση απαιτείται βελτίωση του κλίματος και τήρηση των αρχών καλής γειτονίας.

Ο υπουργός Άμυνας τόνισε τη σημασία του σεβασμού της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της προσήλωσης στο Διεθνές Δίκαιο, που αποτελούν την αδιαμφισβήτητη εγγύηση για τη διαμόρφωση συνθηκών ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας στην περιοχή.
www.real.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist