ΑρχικήΚρήτηΡέθυμνοΔιανομή 700 πράσινων μικρών κάδων σε κατοίκους και επιχειρηματίες της Παλιάς Πόλης...

Διανομή 700 πράσινων μικρών κάδων σε κατοίκους και επιχειρηματίες της Παλιάς Πόλης του Ρεθύμνου

Από

Ημερομηνία

Επτακόσιους μικρούς κάδους απορριμμάτων για κοινά απορρίμματα (πράσινα καδάκια) και για ανακυκλώσιμα (μπλε καδάκια), διανεμήθηκαν από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ρεθύμνης στις οικίες και τα εμπορικά καταστήματα της Παλιάς Πόλης του Ρεθύμνου.

Τα συγκεκριμένα καδάκια, προφέρονται δωρεάν στους πολίτες κατοίκους κι επιχειρηματίες του ιστορικού κέντρου, προκειμένου να τοποθετούν σε αυτά τα αντίστοιχα απορρίμματα τους ώστε να ακολουθεί η συλλογή τους πόρτα – πόρτα, από την υπηρεσία.

Για τη σωστή χρήση τους προηγήθηκε ενημέρωση σε όλους τους κατοίκους και επιχειρηματίες της περιοχής σχετικά με τις ώρες και ημέρες αποκομιδής αλλά και την αναγκαιότητα τους προκειμένου να διατηρείται, με τη συμβολή όλων, η καλαισθησία και η καθαριότητα στην Παλιά Πόλη.

Η σύμπραξη και η συνεργασία με τους δημότες επ’ ωφελεία όλων και όχι η προβλεπόμενη από τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου επιβολή προστίμων σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης είναι ο στόχος της δημοτικής αρχής και σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Δημήτρη Λελεδάκη με τη συνεργασία δήμου και πολιτών και την τήρηση και σεβασμού του προγράμματος θα απαλειφθεί το δυσάρεστο φαινόμενο της άκαιρης εναπόθεσης σάκων απορριμμάτων στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης, το οποίο αφενός δημιουργεί ανθυγιεινές εστίες και αφετέρου υποβαθμίζει και προσβάλλει την αισθητική της Παλιάς Πόλης, των κατοίκων κι επισκεπτών της.

Στο μεταξύ η Τεχνική Υπηρεσία και το Γραφείο Καθαριότητας του Δήμου Αμαρίου Ρεθύμνου παρέλαβαν ένα ολοκαίνουργιο, τελευταίας τεχνολογίας, τριαξονικό φορτηγό όχημα για την αποκομιδή απορριμμάτων, ανακυκλώσιμων υλικών, μεταφοράς υλικών από προϊόντα εκσκαφών και για τη γενικότερη εκτέλεση χωματουργικών έργων.

Ο δήμαρχος Αμαρίου, Παντελής Μουρτζανός ανέφερε πως «…το συγκεκριμένο υπερσύγχρονο τριαξονικό φορτηγό όχημα με γερανό και αρπάγη κόστους 215.000 ευρώ, προστίθεται σήμερα, μετά και την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών, στο στόλο οχημάτων και μηχανημάτων έργου που διαθέτει ο Δήμος μας. Από το 2018 μέχρι σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη η υλοποίηση ενός συνολικού σχεδιασμού για την ενίσχυση, την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό του μηχανοκίνητου δυναμικού του Δήμου μας… στόχος μας η αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών και αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό μέσο, υλοποιούμε βήμα-βήμα το σχεδιασμό μας ο οποίος αναμένεται να αποδώσει μακροπρόθεσμα πολλαπλά ανταποδοτικά οφέλη προς τους δημότες μας».

Πρόσφατα άρθρα