ΑρχικήΧανιάΡεπορτάζΟλοκληρώθηκε ο 6ος Διεθνής Διαγωνισμός Αφίσας του Μουσείου Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης...

Ολοκληρώθηκε ο 6ος Διεθνής Διαγωνισμός Αφίσας του Μουσείου Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη

Από

Ημερομηνία

Ολοκληρώθηκε ο 6ος Διεθνής Διαγωνισμός Αφίσας που διοργάνωσε το Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη στα Χανιά με 628 συμμετοχές από 68 χώρες, φέρνοντας τα Χανιά και την Κρήτη στο επίκεντρο των σχεδιαστών οπτικής επικοινωνίας από όλο τον κόσμο.

Η τελετή απονομής των βραβείων και επαίνων του Διαγωνισμού Αφίσας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, στις 6 το απόγευμα στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, Μεγάλο Αρσενάλι, στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης και του Δήμου Χανίων – ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ. Η έκθεση αφίσας με τα τριάντα έργα που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό, θα φιλοξενηθεί στο αμφιθέατρο του Μουσείου Τυπογραφίας για έναν χρόνο περίπου, μέχρι τον επόμενο διαγωνισμό.

Ο διαγωνισμός αφίσας που έχει απλώσει το «πέταγμα του» σε όλο τον κόσμο, αποτελεί πλέον θεσμό για όλους τους γραφίστες, σχεδιαστές και καλλιτέχνες της δημιουργικής αφίσας δίνοντας τους τη δυνατότητα να εκφράσουν μέσα από την αφίσα τους, όλα εκείνα που τους απασχολούν και αναδεικνύουν τον ρόλο της αφίσας ως αποτύπωμα κάθε ανθρώπινης δραστηριότητας. Φέτος, με τις συνθήκες να είναι επηρεασμένες από την πανδημία και τον εμβολιασμό των πολιτών, δόθηκε το ερέθισμα στους συμμετέχοντες να ασχοληθούν με τα συγκεκριμένα θέματα που έχουν κυριαρχήσει στην επικαιρότητα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, ενώ στις συμμετοχές υπήρξαν και άλλες δημιουργικές προτάσεις.

Μετά την απονομή τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην εφημερίδα «Χανιώτικα νέα», στο www.haniotika-nea.gr, στο site του Μουσείου Τυπογραφίας www.typography-museum.gr και στην επίσημη σελίδα του Μουσείου Τυπογραφίας στο facebook: www.facebook.com/MouseioTypographias. Το Μουσείο Τυπογραφίας στα Χανιά και ο εκδότης Γιάννης Γαρεδάκης, στηρίζουν κάθε χρόνο όλους τους επαγγελματίες, σπουδαστές και ερασιτέχνες των γραφικών και εικαστικών τεχνών, όπως επίσης κάθε καλλιτέχνη κάθε άνθρωπο με καινοτόμες ιδέες που μπορούν να τις μετατρέψουν σε αφίσα, δίνοντας βήμα αξιολόγησης, προβολής, παρουσίασης και έκθεσης στις αφίσες δημιουργίες τους.

Πρόσφατα άρθρα