Αρχική_Τοπικά νέαΗ παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Νεάπολη (βίντεο-φωτογραφίες)

Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Νεάπολη (βίντεο-φωτογραφίες)

Από

Ημερομηνία

Με την δέουσα επισημότητα εορτάστηκε την Πέμπτη στη Νεάπολη η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, με την παρέλαση να γίνεται να ξανά μετά από δύο χρονιά αφού πέρυσι ελέω πανδημίας και περιοριστικών μέτρων δεν πραγματοποιήθηκε.

Μετά την καθιερωμένη επίσημη δοξολογία στον Ι.Μ. Ναό της Μεγάλης Παναγίας και την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους τοπικών φορέων, αρχών, συλλόγων και ενώσεων στο μνημείο των Ηρώων στην κεντρική πλατεία, ακολούθησε η παρέλαση των σχολείων, τοπικών συλλόγων, σωματείων και της Φιλαρμονικής της Νεάπολης, με μικρούς και μεγάλους να έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να χειροκροτήσουν τους παρελαύνοντες.

Μετά το πέρας της επίσημης δοξολογίας που τελέστηκε το πρωί από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Πέτρας και Χερρονήσου Αρχιμ. Τίτο Ταμπακάκη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας, η εκπαιδευτικός του Γυμνασίου Νεάπολης Μαρία Σαρρή εκφώνησε τον Πανηγυρικό της Ημέρας, σημειώνοντας τη σημασία του μεγάλου «ΟΧΙ» της Ελλάδας σε όλη την Ευρώπη και την παρακαταθήκη που αυτό άφησε στις επόμενες γενιές.

Ακολούθησε στο Μνημείο Ηρώων επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από:  τον Περιφερειακό Σύμβουλο Λασιθίου Γιάννη Ανδρουλάκη, τον αντιδήμαρχο Αγίου Νικολάου Κωστή Καστελλιανάκη, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Νεάπολης Γιάννη Μηναδάκη, Διοικητή του Α.Τ. Νεάπολης Γιώργος Γιαννόπουλο, εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Λασιθίου, τον Σύλλογο Αναπήρων και Θυμάτων πολέμου, εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Παράρτημα Νεάπολης, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τοπικό Τμήμα Νεάπολης, τον εκπρόσωπο της Ν.Δ. Νίκο Κονταράκη, την Αθλητική Ένωση Νεάπολης.

Στο τέλος τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών μας και ανακρούστηκε ο Εθνικός Ύμνος.

Αμέσως μετά, μπροστά από το μνημείο των Ηρώων και τους επισήμους, παρήλασαν: τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά Σχολεία, το Γυμνάσιο, το ΕΠΑΛ, το Γενικό Λύκειο, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τοπικό Τμήμα Νεάπολης, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Τμήμα Νεότητας Νεάπολης, η Σχολή παραδοσιακών χορών «Το σπίτι της Τέχνης» και η  Φιλαρμονική Νεάπολης.

ΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Ν.Σ.

Πρόσφατα άρθρα