Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΕΠΑ.Λ. Αγίου Νικολάου: το Επαγγελματικό Λύκειο της πόλης του Αγίου...

ΕΠΑ.Λ. Αγίου Νικολάου: το Επαγγελματικό Λύκειο της πόλης του Αγίου Νικολάου

Από

Ημερομηνία

Το ΕΠΑ.Λ. της πόλης του Αγίου Νικολάου είναι ένα «ανοιχτό», σύγχρονο και καινοτόμο Σχολείο με πολύχρονη, ισχυρή και συνεχώς αναβαθμιζόμενη παρουσία στην επαγγελματική εκπαίδευση της περιοχής.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν το τελευταίο διάστημα στο χώρο της εκπαίδευσης λόγω της πανδημίας, η αποτίμηση της περσινής σχολικής χρονιάς έκλεισε με θετικό πρόσημο και το ξεκίνημα της φετινής βρήκε το Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου μας γεμάτο θετική ενέργεια και διάθεση για προσφορά γνώσεων, αξιών και ευκαιριών ανάδειξης των δεξιοτήτων των μαθητών μας.

Πλήθος δράσεων έχουν ήδη προγραμματιστεί και θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, οι οποίες θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα πεδίων όπως η υιοθέτηση καινοτόμων πρακτικών διδασκαλίας και αξιολόγησης, η πρόληψη της σχολικής διαρροής, η ενίσχυση των σχέσεων όλων των μελών της μαθητικής κοινότητας (Καθηγητές – Μαθητές – Γονείς & Κηδεμόνες), η συνεργασία του Σχολείου με φορείς της πόλης ώστε οι μαθητές να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, επαγγελματικού προσανατολισμού, κοινωνικής και εθελοντικής προσφοράς. Προγραμματίζονται, επίσης, δράσεις ενδοεπιμόρφωσης των εκπαιδευτικών του Σχολείου μας, οι οποίες θα ενισχύσουν την επαγγελματική τους ταυτότητα.

Στο πλαίσιο του θεσμού «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.», το Σχολείο μας και φέτος υποστηρίζεται από Ψυχολόγο με καθημερινή παρουσία, εφαρμόζει ενεργά το ρόλο του Ατομικού Συμβούλου Καθηγητή για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄ Τάξης και προσφέρει εναλλακτική ενισχυτική διδασκαλία στα Νέα Ελληνικά και τα Μαθηματικά της Α΄ Τάξης. Επίσης, για πρώτη φορά φέτος στο Σχολείο μας λειτουργεί κάθε Παρασκευή Επιτροπή Διεπιστημονικής Υποστήριξης (ΕΔΥ) με τη συμμετοχή δεύτερου Ψυχολόγου και Κοινωνικού Λειτουργού.

Το όραμα του Σχολείου μας για ποιότητα, καινοτομία και «ανοιχτότητα» υποστηρίζεται ενεργά από όλα τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων (παλαιά και νέα), στα οποία οφείλω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τη σύμπνοια και συνοχή που επιδεικνύουν. Ιδιαίτερη μνεία και συγχαρητήρια οφείλουμε όλοι μας στο συνάδελφο κλάδου ΠΕ86 και Υπεύθυνο Τομέων του Σχολείου μας κ. Νεκτάριο Παπαδακάκη για τη δημιουργία και τον ελεύθερο διαμοιρασμό του καινοτόμου Πληροφοριακού Συστήματος «ΣΙΣΥΦΟΣ», το οποίο χρησιμοποιούν πλέον ολοένα και περισσότερα σχολεία ανά την επικράτεια.

Πάντα θυμόμαστε και οφείλουμε να ευχαριστούμε όλους όσους στέκονται αρωγοί στο έργο του Σχολείου μας με την ελπίδα να συνεχίσουν να υποστηρίζουν το λειτούργημά μας και να υπερασπίζονται το Σχολείο της καρδιάς μας και τους μαθητές του.

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Αθανασοπούλου Χαρά (M.Sc. ΠΕ86)

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομα σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα άρθρα