Αρχική_Τοπικά νέαΙεράπετραΧρηματοδότηση γα τη μελέτη νέου αγωγού ύδρευσης στην παραλιακή ζώνη των κοινοτήτων...

Χρηματοδότηση γα τη μελέτη νέου αγωγού ύδρευσης στην παραλιακή ζώνη των κοινοτήτων Σχινοκαψάλων και Ορεινού

Από

Ημερομηνία

Τη μελέτη ενός ακόμη απαραίτητου έργου εξασφάλισε ο Δήμος Ιεράπετρας από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση η οποία θα επιλύσει το διαχρονικό πρόβλημα της ύδρευσης στην παραλιακή ζώνη της Κοινότητας Σχινοκαψάλων και Ορεινού. Ειδικότερα, η χρηματοδότηση αφορά στην μελέτη του αγωγού μεταφοράς νερού, μήκους 7,5 χλμ. περίπου ο οποίος θα καλύπτει όλες τις οικιστικές μονάδες της  παραλιακής ζώνης μεταξύ των ορίων του Πρώην Δήμου Μακρύ Γιαλού και του Κουτσουρά. Ο νέος αγωγός θα τροφοδοτεί με πόσιμο νερό τους οικισμούς της Αγίας Φωτιάς, Γαλήνης, Αχλιών, Μαύρου Κολύμπου και Αγ. Παντελεήμονα.

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας: «Όπως έχω επανειλημμένα τονίσει, επιδίωξή μας είναι όλα τα νέα έργα που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμά μας, να μελετηθούν, να χρηματοδοτηθούν και να δημοπρατηθούν, εντός της παρούσας δημοτικής περιόδου. Η  Δημοτική Αρχή έχει αποδείξει ότι καμία μελέτη δεν μένει στο συρτάρι. Με την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης θα έχουμε εξασφαλισμένη και τη χρηματοδότηση για την κατασκευή του αγωγού.

Με το προτεινόμενο έργο θα καλυφθούν τόσο οι σημερινές όσο και οι μελλοντικές υδρευτικές ανάγκες της παραλιακής ζώνης Σχινοκαψάλων και Ορεινού, που πλέον λόγω και της ραγδαίας τουριστικής ανάπτυξης και της συνακόλουθης επισκεψιμότητας, το υπάρχον δίκτυο αδυνατεί να καλύψει.

Ευχαριστώ τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας και τη χρηματοδότηση της μελέτης».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομα σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα άρθρα