Αρχική_Τοπικά νέαΛασίθι γενικάΔΥΠΕ Κρήτης: Τί πρέπει να γνωρίζουμε για την αναμνηστική (3η) δόση του...

ΔΥΠΕ Κρήτης: Τί πρέπει να γνωρίζουμε για την αναμνηστική (3η) δόση του εμβολίου κατά της covid-19

Από

Ημερομηνία

Δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού ειδικές οδηγίες για τον εμβολιασμό των πολιτών με την αναμνηστική δόση κατά της COVID-19. Έτσι, όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών έχουν το δικαίωμα στην αναμνηστική δόση, εφ’ όσον έχει μεσολαβήσει διάστημα τουλάχιστον 6 μηνών από την χορήγηση της δεύτερης δόσης.

Πιο συγκεκριμένα:

Α. Εμβολιασμός με αναμνηστική δόση

– Για τα άτομα που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους με εμβόλια mRNA ή AstraZeneca, η αναμνηστική δόση θα είναι με εμβόλιο mRNA (μία δόση Pfizerή ½ δόση Moderna), μετά από έξι μήνες τουλάχιστον

– Για τα άτομα που έχουνε ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους με εμβόλιο Johnson&Johnson, η αναμνηστική δόση θα πραγματοποιείται με το εμβόλιο της Johnson&Johnson ή με mRNA εμβόλιο (μία δόση Pfizerή ½ δόση Moderna), μετά από δύο μήνες τουλάχιστον.

– Για τα άτομα που έκαναν πρώτη δόση με εμβόλιο mRNA και δεύτερη δόση με Johnson & Johnson, δε συστήνεται ο προγραμματισμός τρίτης δόσης.

 

Β. Εμβολιασμός με αναμνηστική δόση και νόσηση

– Για τα άτομα που έχουν νοσήσει πριν τον εμβολιασμό και έχουν εμβολιαστεί με το εμβόλιο της Johnson&Johnson, η αναμνηστική δόση θα πραγματοποιείται με το εμβόλιο της Johnson&Johnson ή με mRNA εμβόλιο (μία δόση Pfizerή ½ δόση Moderna), μετά από έξι μήνες τουλάχιστον.

– Για τα άτομα που έχουνε νοσήσει πριν τον εμβολιασμό και έχουν εμβολιαστεί με εμβόλια mRNA ή AstraZeneca, η αναμνηστική δόση θα πραγματοποιείται με mRNA εμβόλιο (μία δόση Pfizerή ½ δόση Moderna), μετά από έξι μήνες τουλάχιστον.

– Για τα άτομα που έχουνε εμβολιαστεί με μία δόση εμβολίου mRNA ή AstraZeneca και στη συνέχεια νόσησαν, συστήνεται ο εμβολιασμός τους 3 – 6 μήνες μετά τη νόσηση με μια δόση Pfizer ήModerna (ολόκληρη δόση) για ολοκλήρωση του εμβολιασμού και στη συνέχεια η αναμνηστική δόση θα πραγματοποιείται με mRNA εμβόλιο (μία δόση Pfizerή ½ δόση Moderna), μετά από έξι μήνες τουλάχιστον.

– Για τα άτομα που έχουνε εμβολιαστεί με το εμβόλιο Johnson&Johnson και στη συνέχεια νόσησαν, συστήνεται ο εμβολιασμός τους με το εμβόλιο της Johnson&Johnson ή με mRNA εμβόλιο (μία δόση Pfizerή ½ δόση Moderna) μετά από έξι μήνες τουλάχιστον.

– Για τα άτομα που έχουνε ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους με εμβόλια mRNA ή AstraZenecaκαι στη συνέχεια νόσησαν, συστήνεται ο εμβολιασμός τους  με mRNA εμβόλιο (μία δόση Pfizerή ½ δόση Moderna) μετά από έξι μήνες τουλάχιστον.

Για τον προγραμματισμό του ραντεβού για την αναμνηστική δόση, ακολουθείται η ίδια διαδικασία που ακολουθήθηκε για την πρώτη και την δεύτερη δόση.

Η προσπάθεια  όλων μας, συνεχίζεται.

Η Διοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας  Κρήτης

Λένα Μπορμπουδάκη

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομα σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα άρθρα