Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΟ δρόμος από τον κάμπο της Κριτσάς προς τον Άγιο Σίλα...

Ο δρόμος από τον κάμπο της Κριτσάς προς τον Άγιο Σίλα (Καλοχωριανό) – Διευκρινίσεις του Δημάρχου Αγ. Νικολάου

Από

Ημερομηνία

Η βελτίωση του δρόμου από κάμπο Κριτσάς προς Άγιο Σίλα (Καλοχωριανό) βρίσκεται προς την ολοκλήρωσή της -ως έργο- και θεωρώ σκόπιμο, να ξαναθυμίσω πώς ακριβώς υλοποιείται το έργο, ώστε να γίνει αντιληπτή η διαδικασία υλοποίησής του και ποιός μπορούσε να είναι ο στόχος μας μέσα από το χρηματοδοτικό «εργαλείο» που χρησιμοποιήθηκε.

Το υλοποιούμενο έργο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «Φιλόδημος Ι» ως «Βελτίωση βατότητας αγροτικών δρόμων». Πράγμα που προσδιορίζει σαφώς το αντικείμενο του έργου και τις υλοποιούμενες εργασίες.

Απαραίτητη προϋπόθεση ένταξης ήταν η ύπαρξη αγροτικού δρόμου πλάτους 6 μ.

Οι εργασίες που μπορούσαν να περιληφθούν στην μελέτη που συντάχθηκε ήταν κυρίως ελάχιστες χωματουργικές και κυρίως ασφαλτόστρωση. Δεν έδινε δυνατότητα σοβαρής παρέμβασης, δηλαδή ανασχεδιασμό του δρόμου με έλεγχο οριζοντιογραφίας, μηκοτομής και ακτίνων καμπυλότητας στις στροφές. Η κατασκευή αγροτικών δρόμων δεν έχει προδιαγραφές αφού στόχος είναι η δυνατότητα πρόσβασης οχημάτων εκτός δρόμου και όχι η άνεση κίνησης.

Με βάση τα παραπάνω και τις δυνατότητες του Δήμου σε προσωπικό και μηχανήματα και με την βοήθεια του πρώην προέδρου της κοινότητας Νικ. Ζαχαριάδη και του σημερινού Εμμ. Μασσάρου προχωρήσαμε με τα μηχανήματά μας στην διάνοιξη του υφιστάμενου αγροτικού δρόμου σε όλο το μήκος του, με πλάτος τουλάχιστον 6 μ., ενώ μετατοπίστηκαν και τα κολεκτέρ του δικτύου άρδευσης.

Σήμερα έχει ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση.

Με την ίδια εργολαβία θα γίνουν ακόμα οριζόντιες διαγραμμίσεις και σήμανση.

Ο δρόμος όμως θα εξακολουθήσει να χαρακτηρίζεται αγροτικός.

Για να μπορέσουμε να του δώσουμε τον ρόλο που όλοι θέλουμε για την ανάπτυξη της περιοχής, πρέπει να ακολουθήσει νέο έργο που θα περιλαμβάνει:

– Διαμόρφωση κόμβων εισόδου-εξόδου στα δύο άκρα, αφού συνδέονται με τον επαρχιακό Αγ. Νικολάου- Κριτσάς και την παλιά εθνική οδό στον Άγιο Σίλα τον Καλοχωριανό, σε δύσκολο σημείο

– Ερείσματα για τις απορροές και την προστασία του ασφαλτοτάπητα.

– Αντιστήριξη πρανών όπου δημιουργήθηκαν από τις διανοίξεις

– Στηθαία ασφαλείας όπου χρειάζεται

– Κατασκευή δεξαμενής πυρόσβεσης περίπου στο μέσον για την προστασία του πευκοδάσους

– Βελτίωση καμπυλοτήτων στις στροφές, όπου προκύψει ότι απαιτείται

– Έλεγχος απορροών ομβρίων.

Ο δρόμος αυτός δεν θα έχει πολεοδομικά πλεονεκτήματα, κατά παρέκκλιση, όπως δεν έχει και σήμερα. Και δεν θα αποκτήσει φυσικά ούτε με τις παραπάνω βελτιώσεις, αφού έτσι προβλέπεται στο εγκεκριμένο ΣΧΟΟΑΠ.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΕΡΒΟΣ

Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομα σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα άρθρα