Αρχική_Τοπικά νέα«Ναι» στην ίδρυση Εργαστηριακού Κέντρου και Εσπερινού ΕΠΑΛ στη Νεάπολη

«Ναι» στην ίδρυση Εργαστηριακού Κέντρου και Εσπερινού ΕΠΑΛ στη Νεάπολη

Από

Ημερομηνία

Με μοναδικό θέμα λήψη απόφασης για την ίδρυση ή μη Εργαστηριακού Κέντρου ΕΠΑΛ – ΔΙΕΚ στη Νεάπολη, συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου, στις 2 μ.μ., σε κλίμα που είχε ηλεκτριστεί από την πρωινή διαμαρτυρία μαθητών, γονέων και καθηγητών του ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου, που πραγματοποίησαν διαδήλωση μέχρι το Δημαρχείο και την Αντιπεριφέρεια Λασιθίου, ζητώντας να παραμείνει το ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου αυτόνομο – εκτός ΣΕΚ.

Με δύο χωριστές αποφάσεις, κατά πρόταση του Δημάρχου Αγίου Νικολάου Αντώνη Ζερβού η οποία συνδιαμορφώθηκε με προσθήκη που έκανε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκου Κοκκίνη, το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου με 21 ψήφους υπέρ, τάχθηκε υπέρ της ίδρυσης του ΣΕΚ στη Νεάπολη και στην λειτουργία Τομέα Ναυτιλιακών Σπουδών στο ΕΠΑΛ Νεαπόλεως. Η προσθήκη που πρότεινε ο κ. Νίκος Κοκκίνης να συμπεριληφθεί ρητά στην απόφαση, είναι να διατηρηθεί η εκπαιδευτική και εργαστηριακή αυτονομία του ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου. Η δεύτερη απόφαση που επίσης ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία αφορά την συντομότερη δυνατή  λειτουργία Εσπερινού ΕΠΑΛ Νεαπόλεως.

Χωριστή πρόταση κατέθεσε ο επικεφαλής της «Νέας Πορείας» Γιάννης Ανδριώτης, ο οποίος τάχθηκε κατά της ίδρυσης του Εργαστηριακού Κέντρου Νεαπόλεως, που όπως είπε, υποκρύπτει πρόθεση μεταφοράς του ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου στη Νεάπολη και υπέρ της ίδρυσης Εσπερινού ΕΠΑΛ στη Νεάπολη.  Η πρότασή του έλαβε 5 ψήφους.

Ο κ. Φιλιππάκης ανέφερε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση «δε διαφωνεί με τη λειτουργία Εργαστηριακών Κέντρων γενικά, αλλά διαφωνεί με τη λειτουργία του συγκεκριμένου στη Νεάπολη», γιατί όπως είπε, «δεν επιλύει αλλά δημιουργεί προβλήματα». Είπε επίσης ότι «πρέπει να στηριχθεί ο αγώνας μαθητών, γονέων και καθηγητών και να μη στηριχθεί ο αντιλαϊκός και αντιεκπαιδευτικός σχεδιασμός της κυβέρνησης».  Η πρότασή του έλαβε μόνο τη δική του ψήφο.
Στη συνεδρίαση είχε κληθεί και τοποθετήθηκε ενημερώνοντας το Δ.Σ. και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου Θαν. Κατσαγκόλης.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη στο δημαρχείο με μαθητές του ΕΠΑΛ

Πρόσφατα άρθρα