Βραβεύτηκε το St Nicolas Bay Resort Hotel & Villas
Ευπρεπίζεται ο παραλιακός δρόμος του Αγίου Νικολάου βάφονται τα κάγκελα, αλλάζουν οι λάμπες φωτισμού
Με Λασιθιώτικες πρωτιές και διακρίσεις τα «Καζαντζάκεια»
Διαπρέπει διεθνώς το ηλεκτρονικό σχήμα Teknovore – Δημιουργός του ο Γ. Κλώντζας (βίντεο)
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία παραλαβής από το Δήμο του ημιτελούς έργου κατασκευής του 2ου Βρεφονηπιακού Σταθμού Αγίου Νικολάου
Παρεμβάσεις στις Δημοτικές Κοινότητες ολόκληρου του Δήμου Σητείας
Σκιές και Φως : Ξετυλίγοντας το νήμα της ψυχής
Αγορά οικοπέδου στο ΒΙΟΠΑ για τις ανάγκες της Π.Ε. Λασιθίου
Θετικό ξεκίνημα για το «ΕΥΝΙΚΗ» – Στο βάθρο του Πανελλήνιου διασυλλογικού αγώνα J24
Αποκατάσταση της Μονάδας Επεξεργασίας των τοξικών στραγγισμάτων του ΧΥΤΑ Αγ. Νικολάου
Φοιτητές οι οποίοι σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο του Portland στο Oregon επισκέφτηκαν το δήμαρχο Ιεράπετρας

Συνεδριάζει η Επιτροπή για τρίτη δόση στους τέσσερις μήνες – Στο τραπέζι η επέκταση της υποχρεωτικότητας

Συνεδριάζει τις επόμενες ώρες η επιτροπή εμβολιασμών, η οποία και θα εξετάσει την εισήγηση της κυβέρνησης για εμβολιασμό νωρίτερα των έξι μηνών.

Αυτό είχε προαναγγείλει στην ουσία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος από το βήμα της Βουλής είχε αποκαλύψει ότι ζήτησε από τους ειδικούς η τρίτη δόση να γίνεται ακόμη και

«Εχω ζητήσει να εξεταστεί να συντομευθεί το διάστημα μεταξύ 2ης και 3ης δόσης. Αν μπορούμε, και το εγκρίνουν οι ειδικοί, να ανοίξουμε την 3η δόση ενδεχομένως και στους 4 μήνες», είχε πει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Στο ζήτημα αναφέρθηκε χθες και ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος δήλωσε ότι τις επόμενες ώρες θα συνεδριάσει η επιτροπή εμβολιασμού για να εγκρίνει την επίσπευση της τρίτης αναμνηστικής δόσης του εμβολίου για τον κορωνοιό στους 4 μήνες.

Παράλληλα ο κ Γεραπετρίτης ανέφερε οτι παραμένει στο τραπέζι το θέμα της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολισμού ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και της μετάλλαξης όμικρον. Ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε οτι στην αναμνηστική δόση έτσι και στην υποχρεωτικότητα η Ελλάδα ήταν απο τις πρώτες χώρες που κινήθηκαν γρήγορα στην Ευρωπαική Ένωση.

Εμβολιασμός: Άνοιξαν 60.000 θέσεις για νέα ραντεβού την Κυριακή

Σημαντική αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό πολιτών άνω των 60 ετών καταγράφηκε μετά την ανακοίνωση της απόφασης περί υποχρεωτικότητας. Μάλιστα, η αυξημένη ζήτηση οδήγησε στο άνοιγμα νέων θέσεων για ραντεβού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την προσεχή Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, άνοιξαν 60.000 νέες θέσεις για ραντεβού πρώτης και τρίτης δόσης.

Έτσι, οι πολίτες που θέλουν να προγραμματίσουν νωρίτερα το ραντεβού τους μπορούν να μπουν στο emvolio.gov.gr και να κάνουν τον προγραμματισμό τους.

Αυτές οι θέσεις στα ραντεβού αφορούν την 1η και την 3η δόση του εμβολίου.

Σημειώνεται πως τις τελευταίες δύο μέρες, κλείστηκαν περισσότερα από 25.000 ραντεβού για α’ δόση. Την Πέμπτη από το πρωί είχαν κλειστεί πάνω από 11.500 ραντεβού πρώτης δόσης στους άνω των 60.

Σύμφωνα με την εικόνα που διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή, οι πολίτες άνω των 60 ετών, που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν προγραμματισμένο ραντεβού, ανέρχονται σε 493.930 άτομα.

Όπως γνωστοποίησε μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, «είχαμε υπερδεκαπλασιασμό των ραντεβού από την ηλικιακή κατηγορία αυτή που σπεύδουν να εμβολιαστούν με την πρώτη δόση».

«Οι 400.000 ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών να το ξανασκεφτούν»

Παρά την σταθεροποίηση που εμφανίζεται στον αριθμό των κρουσμάτων, η πίεση στο ΕΣΥ παραμένει μεγάλη, καθώς είναι αυξημένες οι εισαγωγές, τόνισε χθες η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. «Να είμαστε εμβολιασμένοι και να περιορίσουμε τις επαφές μας για να ελεγχθεί η πανδημία», τόνισε η κ. Γκάγκα, η οποία εξήγησε ότι φαίνεται ότι ο εμβολιασμός καλύπτει και την παραλλαγή Όμικρον.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Γκάγκα είπε ότι το θέμα της υποχρεωτικότητας δεν έχει συζητηθεί για άλλες ομάδες πληθυσμού. «Υποχρεωτικότητα στους άνω των 60, έγινε για την δική τους ασφάλεια, γιατί αυτοί είναι που κυρίως κινδυνεύουν», ξεκαθάρισε.

Από την πλευρά της, η καθηγήτρια Β. Παπαευαγγέλου, έκανε λόγο για αργή ύφεση του αριθμού των νέων κρουσμάτων. Ωστόσο παρατήρησε ότι ο μέσος κυλιόμενος όρος νέων κρουσμάτων είναι 6300 κρούσματα και οι διασωληνωμένοι αυξάνονται, όπως αυξάνονται και όσοι χάνουν τη ζωή τους από κορωνοϊό στη χώρα μας. Η ίδια μίλησε για πάνω από 50.000 ενεργά κρούσματα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες και εξήγησε ότι με αυτό τον αριθμό, υπάρχει κίνδυνος για τον καθένα από εμάς να μολυνθεί.

Είναι σημαντική η άμεση χορήγηση της τρίτης δόσης, πρόσθεσε, και προέτρεψε τους πολίτες να μην μετρούν τα αντισώματα για να πάνε να αποφασίσουν αν θα πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση. Το σημαντικό είναι βέβαια, όπως είπε, να γίνει και η πρώτη δόση από όλους όσοι δεν την έχουν κάνει.

Η ίδια κάλεσε τους 400.000 χιλιάδες ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών που δεν έχουν κάνει ούτε την πρώτη δόση, να το ξανασκεφτούν.

Τέλος η κ. Παπαευαγγέλου, αναφερόμενη στα μέτρα που ανακοινώθηκαν και εξειδικεύτηκαν από τον υπουργό Υγείας, Θ.Πλεύρη, για τα αυτοδιαγνωστικά τεστ, κάλεσε όλο τον πληθυσμό να κάνει τα διαγνωστικά αυτά τεστ, τα οποία θα διατεθούν δωρεάν για δύο βδομάδες πριν και μετά τις γιορτές, και επίσης να ελέγχονται με τέτοια τεστ όλοι, προτού να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε κοινωνική συνάθροιση τις ημέρες των εορτών.
www.real.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist