Αρχική_Τοπικά νέαΕυχές και συμβουλές από την Τροχαία Αγ. Νικολάου - Μοιράστηκαν αλκοολόμετρα και...

Ευχές και συμβουλές από την Τροχαία Αγ. Νικολάου – Μοιράστηκαν αλκοολόμετρα και μάσκες (βίντεο)

Από

Ημερομηνία

Κλιμάκιο της Τροχαίας Αγίου Νικολάου με επικεφαλής τον διοικητή κ. Πέτρο Ζερβάκη, μαζί με τον πρόεδρο της Ένωσης Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων και Μοτοσυκλετών Ν. Λασιθίου κ. Αντώνη Στεφανάκη και μέλη από το Σύλλογο Εστίασης και Διασκέδασης, σε συνεργασία με το Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Κρήτης, επισκέφθηκαν καταστήματα εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης. Ήταν μια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για ασφαλείς γιορτινές ημέρες η οποία θα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 23 Δεκεμβρίου.

Βίντεο: Λεωνίδας Κλώντζας

Μοίρασαν στους θαμώνες αλκοολόμετρα μιας χρήσης, ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας, ευχετήριες κάρτες και υφασμάτινες μάσκες με γιορτινά μηνύματα όπως «Αλκοόλ και τιμόνι δεν πάνε μαζί». Επιπλέον, οι θαμώνες έκαναν χρήση των ειδικών γυαλιών προσομοίωσης μέθης και βίωσαν πώς λειτουργούν και σε τι κατάσταση βρίσκονται οι οδηγοί όταν έχουν καταναλώσει αλκοόλ.

«Επικεντρωνόμαστε στις σοβαρές παραβάσεις»

Ο διοικητής της Τροχαίας κ. Πέτρος Ζερβάκης μαζί με τις ευχές του ενημερώσει και συμβουλεύει: «Αυτές τις ημέρες, ως Υπηρεσία, είμαστε επί ποδός, με το σύνολο της δύναμής μας, σε κομβικά σημεία, ούτως ώστε να διευκολύνουμε την έξοδο των πολιτών.

Επικεντρωνόμαστε στις σοβαρές παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, αυτές που οδηγούν στο τροχαίο ατύχημα… στην υπερβολική ταχύτητα, στη χρήση προστατευτικού κράνους και ζώνης ασφαλείας, στη χρήση του παιδικού καθίσματος, την παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη, στη χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, στην κατανάλωση αλκοόλ.

Ευχή όλων μας είναι αυτές οι γιορτινές ημέρες να κυλήσουν ομαλά και να μην συμβεί κάποιο δυσάρεστο γεγονός στην περιοχή μας, όπως είχαμε στην περιοχή του Σισίου. Εύχομαι να κλείσει η χρονιά ομαλά, χωρίς να θρηνήσουμε κάποιο άλλο συνάνθρωπό μας. Η ευχή μας είναι να μετακινηθούν όλοι οι πολίτες με ασφάλεια και να επιστρέψουν πάλι με ασφάλεια, μετά τις γιορτινές ημέρες, πίσω στα σπίτια τους».

Τις ευχές τους έδωσαν ο πρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων και Μοτοσυκλετών κ. Αντώνης Στεφανάκης και τα μέλη της Συλλόγου Εστίασης και Διασκέδασης.

Βίντεο: Λεωνίδας Κλώντζας

Πρόσφατα άρθρα