ΑρχικήVideoΠεζοπορία του Ορειβατικού Αγ. Νικολάου στην περιοχή της Σητείας (βίντεο)

Πεζοπορία του Ορειβατικού Αγ. Νικολάου στην περιοχή της Σητείας (βίντεο)

Από

Ημερομηνία

Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 συναντηθήκαμε 17 τολμηροί ορειβάτες από  δύο συλλόγους του Νομού Λασιθίου, τον Φ.ΟΡ.Σ. Σητείας και τον Ορειβατικό Σύλλογο Αγίου Νικολάου, στην πλατεία των Έξω Μουλιανών, όπως είχε προαναγγελθεί, για την ανάβαση στην κορυφή της Μεγάλης Μούρης. Μόνο που ο καιρός είχε άλλα σχέδια. Και με την άφιξή μας στην πλατεία του χωριού ξέσπασε μία δυνατή χειμερινή μπόρα.

Βίντεο: Γιάννης Πάγκαλος (Photo Pagalos)

Η ανάβαση στην κορυφή φάνταζε αδύνατη, όμως τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τον επίδοξο ορειβάτη, ειδικά όταν έχει ήδη σηκωθεί, ετοιμαστεί και περιμένει με τον εξοπλισμό του, να κατακτήσει νέα απάτητα τοπία. Ομόφωνα λοιπόν αποφασίστηκε να συνεχίσουμε με κατεύθυνση προς τα ανατολικά, όπου φαινόταν ο καιρός να ξανοίγει προς αναζήτηση νέου χώρου πεζοπορίας.

Αφού περάσαμε τη Σητεία, την οποία βρήκαμε ενθαρρυντικά λουσμένη στο φως, συνεχίσαμε λίγο ακόμα με κατεύθυνση προς τα ανατολικά, στρίψαμε δεξιά σε αγροτικό δρόμο και σταματήσαμε δίπλα στο πυρηνελαιουργείο στην περιοχή Γλυκά Νερά Σητείας. Ανηφορήσαμε αρκετή ώρα από χωματόδρομο περνώντας ανάμεσα από λιβάδια με έριγγες (ρείκια) και αγκίσαρους (λαδανιές), αλλά και χαμηλούς κέδρους, με το χώμα νοτισμένο ακόμα από την πρωινή βροχή κι ο καιρός ολοένα και πιο γλυκός: ηλιοφάνεια και λίγο βοριαδάκι.
https://orsian.blogspot.com

Πρόσφατα άρθρα