Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΟ Γ. Γουλιδάκης για την ανανέωση της θητείας των Αντιπεριφερειαρχών-«Τίποτε δεν είναι...

Ο Γ. Γουλιδάκης για την ανανέωση της θητείας των Αντιπεριφερειαρχών-«Τίποτε δεν είναι δεδομένο, παραμένω ‘στρατιώτης’ της Περιφέρειας»

Από

Ημερομηνία

«Στρατιώτης» της Περιφέρειας Κρήτης δηλώνει στην ΑΝΑΤΟΛΗ πως παραμένει πάντοτε ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης, με αφορμή τη νέα χρονιά που βρίσκεται επί θύραις και που «φέρνει» μαζί της ενδεχομένως αλλαγές.

Απαντώντας στο ερώτημά μας για το εάν η δική του θητεία στο «τιμόνι» της Π.Ε. Λασιθίου θα παραταθεί και μετά τις 31/12/2021, οπότε και είναι η καταληκτική ημερομηνία για τους χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες όπως από την Περιφέρεια έχει ανακοινωθεί (σ.σ. από 1/1 μέχρι 31/12/21 για το Λασίθι), ο κ. Γουλιδάκης τονίζει πως «δεν θα ήθελα να προϊδεάσω για τίποτε, είναι αποκλειστικό προνόμιο του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη να ορίζει και τους χωρικούς και τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες, σε κάθε περίπτωση περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις και τη δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ για να δούμε εάν θα υπάρξει συνέχεια ή εάν θα κληθούμε από κάποια άλλη θέση να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στην Περιφέρεια και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Εγώ στα 11 χρόνια στην αιρετή Περιφέρεια έχω μάθει να είμαι στρατιώτης και να προσφέρω ό,τι μπορώ με τις δυνάμεις που έχω».

Στην ερώτηση εάν υπάρχει έστω και ένα ενδεχόμενο ο ίδιος να μην βρίσκεται από τον Ιανουάριο του 2022 (σ.σ. οι ανακοινώσεις αναμένονται μέσα στο πρώτο δεκαήμερο) στη θέση που κατέχει τα τελευταία 2,5 περίπου χρόνια, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου απαντά «βεβαίως και υπάρχει, τίποτε δεν είναι δεδομένο, ξαναλέω είναι απόλυτο και αδιαμφισβήτητο προνόμιο του Περιφερειάρχη να αποφασίσει, σύμφωνα πάντα και με βάση το πνεύμα του ισχύοντος Νόμου».

 

«Ισάξιοι οι τρεις συνάδελφοι περιφερειακοί σύμβουλοι»

Σε κάθε περίπτωση, σημειώνει, μέχρι και σήμερα έχουν δρομολογηθεί υπό την παρούσα σύνθεση στην Π.Ε. Λασιθίου πράγματα και έχει καταρτιστεί ένας προγραμματισμός μέχρι το 2023, «τα οποία και γνωρίζουν πολύ καλά όλοι οι συνάδελφοι περιφερειακοί σύμβουλοι από την παράταξη του Στ. Αρναουτάκη, η κ. Μαρία Χανιωτάκη, ο κ. Γιάννης Ανδρουλάκης, ο κ. Γιώργος Τσιφετάκης, με τους οποίους και έχουμε όλο αυτό το διάστημα μια άριστη συνεργασία. Και οι οποίοι είναι ισάξιοι με όλους τους συναδέλφους του Περιφ. Συμβουλίου και μπορούν και αυτοί με τη σειρά τους να αναλάβουν θέσεις-κλειδιά».

«Όλοι οι συνάδελφοι», προσθέτει, «έχουν βοηθήσει να δρομολογήσουμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας χρονοδιαγράμματα για ένα επιχειρησιακό πρόγραμμα όσον αφορά τα τεχνικά μας έργα, τις υποχρεώσεις μας, τη δημόσια υγεία, την ανάπτυξη, αθλητισμό, πολιτισμό, γαστρονομία, τουρισμό, μέχρι το τέλος της θητείας. Και όλα αυτά υπό έναν Περιφειάρχη που πραγματικά και μας εμπνέει και μας δίδει τα εχέγγυα και τους οικονομικούς πόρους».

Τονίζει δε ότι από 1/1/2011 η Περιφέρεια Κρήτης έχει να δείξει για το Λασίθι, «απίστευτο αριθμό χρηματοδοτήσεων, έργων και δράσεων και στους τέσσερις Δήμους».

Σημασία, επισημαίνει, δεν έχει ποιος θα έχει τον πρώτο λόγο μεταξύ ίσων «αλλά να έχουμε στο τέλος αυτής της θητείας βάλει πολύ δυναμικότερα το Λασίθι στην εξέλιξη και ανάπτυξη όλης της Περιφέρειας».

Σύμφωνα με τον κ. Γουλιδάκη, «όποτε και αν αποχωρήσουμε, θα πρέπει πάντα μπαίνοντας σε αυτά τα μετερίζια και εμείς οι Λασιθιώτες και όλοι να είμαστε πρώτα απ’ όλα Κρητικοί».

 

Η υποψηφιότητά του ως βουλευτή

Στο δεύτερό μας ερώτημα, που αναπόφευκτα υπεισήλθε στη συζήτηση, σχετικά με το εάν η εκπεφρασμένη του πρόθεση να είναι υποψήφιος βουλευτής Λασιθίου στις επόμενες εθνικές εκλογές με το ΠΑΣΟΚ – πολιτικός χώρος στον οποίο δεδηλωμένα και διαχρονικά ανήκει – μπορεί δυνητικά να διαδραματίσει ρόλο στην ανανέωση ή μη της θητείας του ως χωρικός Αντιπεριφερειάρχης, ο κ. Γουλιδάκης απαντά πως «όλα αυτά μπορεί και να σχετίζονται μεταξύ τους. Εγώ οφείλω να υποστηρίζω όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες που το κόμμα μου ακολουθεί και έχω και κάθε δικαίωμα να αυτοπροταθώ για βουλευτής όπως και έκανα. Πίσω μου έχω έναν κοσμο που δεν έχει ονοματεπώνυμα για μένα, πραγματικά δεν γνωρίζω ποιος κοσμος με γνωρίζει πέραν του οικογενειακού και στενού μου περιβάλλοντος. Αυτός ο κόσμος εδώ και 20-30 χρόνια επικροτεί κάθε μικρή ή μεγάλη ανέλιξη και μού δίνει το περιθώριο να θέλω να έχω λόγο την επόμενη μέρα όποτε και εάν προκηρυχθούν εκλογές. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, αυτές έχουν προκηρυχθεί για τον Οκτώβριο του 2023, μέχρι τότε υπάρχει μεγάλο διάστημα να προετοιμάζεται κανείς εάν θέλει να έχει τη δυνατότητα αυτή μέσα από τις διαδικασίες του κόμματος. Και με τον νέο ηγέτη και πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη, δίδονται τα εχέγγυα για μια σωστή και προσεγμένη αντιμετώπιση των θεμάτων της κοινωνίας συνολικά. Σε κάθε περίπτωση εάν μετά τις διαδικασίες έχω τη δυνατότητα να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο εγώ παραμένω στη διάθεση του νέου προέδρου. Το ενδιαφέρον άλλωστε για αυτές τις θέσεις έχει τελευταία αυξηθεί πολύ, με τον πολιτικό μας χώρο να μην κάνει άλλωστε αποκλεισμούς».

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

Πρόσφατα άρθρα