Αρχική_Τοπικά νέαΛασίθι γενικάΚΚΕ Λασιθίου: ΩΣ ΕΔΩ! Ούτε λεπτό χαμένο! Διεκδικούμε μέτρα για την...

ΚΚΕ Λασιθίου: ΩΣ ΕΔΩ! Ούτε λεπτό χαμένο! Διεκδικούμε μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας!

Από

Ημερομηνία

Από την Κομματική Οργάνωση Λασιθίου του ΚΚΕ εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

 Παρά την γεωμετρική αύξηση των κρουσμάτων  στο Λασίθι όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα η κυβέρνηση συνεχίζει την εγκληματική πολιτική στην διαχείριση της πανδημίας.

Δεν παίρνει κανένα μέτρο για  την ενίσχυση  της Πρωτοβάθμιας  Φροντίδας Υγείας , την ενίσχυση των νοσοκομείων, ανοίγει τα σχολεία με τα ίδια ελλειπή  πρωτόκολλα όπως τα έκλεισε.

Τα συνεργεία του ΕΟΔΥ για τεστ κορωνοϊού επισκέπτονται  τις κεντρικές πόλεις του νομού χωρίς προγραμματισμό  και έγκαιρη ενημέρωση των κατοίκων, χωρίς πρόβλεψη για τα χωριά . Στην ανάγκη του λαού για καθημερινούς ελέγχους σε κεντρικά  σημεία των πόλεων ο ΕΟΔΥ απαντά με ελέγχους  στην καλύτερη περίπτωση 2-3 φορές την εβδομάδα.

Οι λαϊκές οικογένειες βάζουν βαθειά το χέρι στην τσέπη για διαγνωστικά τεστ σε ιδιώτες.

Τα νοσοκομεία  που υπέφεραν και πριν από έλλειψη προσωπικού, λειτουργούν οριακά  μετά από την παρουσία κρουσμάτων στο υγειονομικό και λοιπό προσωπικό. Είναι επικίνδυνη η απόφαση της κυβέρνησης , αντί να προσλάβει προσωπικό για την  υγεία,  να θεσπίζει νέα πρωτόκολλα για επιστροφή των νοσούντων  μετά από 5 ημέρες καραντίνας.

Η  μείωση της καραντίνας στις  5 ημέρες  είναι εγκληματική , εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων  για να μην μειωθούν τα κέρδη τους  και συγχρόνως επιδιώκει  να καλύψει τα  τεράστια κενά  στα νοσοκομεία φέρνοντας  τους υγειονομικούς  με ή χωρίς τεστ πίσω στην δουλειά.

Ανοίγει τους χώρους εκπαίδευσης με 40.000 κρούσματα ημερησίως, το 30% των οποίων όπως φάνηκε από προηγούμενες μελέτες να αφορά την εκπαίδευση. Τα σχολεία ανοίγουν με 25 μαθητές ανά τάξη, με διατήρηση του απαράδεκτου των 50% +1  κρουσμάτων για την αναστολή λειτουργίας του τμήματος.

Μόνο ο λαός του Λασιθίου μπορεί σήμερα να επιβάλει μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής του, διεκδικώντας:

  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του κράτους.
  • Ενίσχυση των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ. Δημιουργία ΚΟΜΥ σε κάθε Δήμο για την διενέργεια προληπτικών ελέγχων σε καθημερινή βάση. Διεύρυνση της λειτουργίας τους 9:00 με 21:00 και πρόσληψη μόνιμου προσωπικού
  • Ασφαλές άνοιγμα των σχολείων με αραίωση των τμημάτων , πρόσληψη εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, εξασφάλιση δωρεάν  rapid τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ.
  • Να ενισχυθούν τα εμβολιαστικά κέντρα με κατάλληλο υγειονομικό προσωπικό και όχι με αποσπάσεις προσωπικού.
  • Να παρθούν μέτρα για την υγειονομική επιτήρηση και τον εμβολιασμό ευαίσθητων ομάδων όπως οι πρόσφυγες, οι μετανάστες κλπ. Ενίσχυση του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού, ειδικά στους μετανάστες εργάτες γης, χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  • Να σχεδιαστεί και να διεξαχθεί με ευθύνη του κράτους , καμπάνια για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού σε χώρους δουλειάς, σχολεία , γειτονιές και χωριά
  • Άμεση ενίσχυση των νοσοκομείων Αγίου Νικολάου, Νεάπολης, Ιεράπετρας και Σητείας. Να σταματήσουν οι αναστολές εργασίας, να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι , να  προσληφθεί όλο  το αναγκαίο προσωπικό.
  • Να στηριχθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΚΥ Σητείας, Ιεράπετρας, Οροπεδίου Λασιθίου, Νεάπολης , ΤΟΜΥ Αγίου Νικολάου, Σητείας, τα περιφερειακά ιατρεία), με μέσα και προσωπικό για να υπάρχει αποτελεσματική  υγειονομική επιτήρηση του πληθυσμού.

 

Στον 21ο αιώνα, η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν κάνει τεράστια βήματα, τα  αποτελέσματά τους τα εκμεταλλεύονται  οι μεγάλοι όμιλοι για να αυξήσουν τα κέρδη τους.  Η  ιατροφαρμακευτική κάλυψη του πληθυσμού   αποτελεί πανάκριβο εμπόρευμα  που βάζει σε κίνδυνο την υγεία και την ζωή του λαού γιατί την πολιτική των κυβερνήσεων την καθορίζουν τα κέρδη των μονοπωλίων.

 

Ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, στο δρόμο της ανατροπής του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος!

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΑΣΙΘΙΟΥ KKE

 

Πρόσφατα άρθρα