Αρχική_Τοπικά νέαΙεράπετραΘ. Καλαντζάκης: "Προχωράμε στην πλήρη αναβάθμιση του πρώην γηπέδου στη Βαϊνιά"

Θ. Καλαντζάκης: “Προχωράμε στην πλήρη αναβάθμιση του πρώην γηπέδου στη Βαϊνιά”

Από

Ημερομηνία

Τον οικισμό Βαϊνιά του Δήμου Ιεράπετρας, επισκέφτηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, μαζί με τους Αντιδημάρχους κ.κ. Γεώργιο Ασπραδάκη και Κωνσταντίνο Αστροπεκάκη και τον Ειδικό Συνεργάτη, Μηχανικό Δομικών Έργων, κ. Σπύρο Λαποκωνταντάκη, όπου και συναντήθηκαν με την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Βαϊνιάς, κα Αναστασία Νεοφωτίστου και τα μέλη του Συλλόγου κ. Βαλάντη Λιανάκη, κ.  Γιώργο Χρηστάκη, κα. Μαρία Προϊστάκη και κα. Έλλη Φώτη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η Πρόεδρος και τα μέλη εξέθεσαν τα ζητήματα προτεραιότητας του πολιτιστικού φορέα και συζητήθηκαν θέματα καθημερινότητας των κατοίκων του χωριού, ζητήματα καθαριότητας, οδοποιίας και ηλεκτροφωτισμού,αναγκαίες εργασίες στο Λαογραφικό Μουσείο, το θέμα του αυξημένου αριθμού των μεταναστών που κατοικούν στην περιοχή κ.α. Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν και το Λαογραφικό Μουσείο, όπου και περιηγήθηκαν στους χώρους του, καθώς και σημεία του οικισμού που χρήζουν παρεμβάσεων.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας: «Προχωράμε στην υλοποίηση του Προγράμματός μας και όλων όσων έχουμε υποσχεθεί και για τον οικισμό της Βαϊνιάς. Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί στον οικισμό επεκτάσεις δικτύων ύδρευσης, παρεμβάσεις στην οδοποιία, ενώ άμεσα θα παραδοθεί και η παιδική χαρά που κατασκευάσαμε στο χώρο του πρώην γηπέδου στην είσοδο του οικισμού. Δεν μένουμε, όμως, εδώ. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ιεράπετρας σύντομα ολοκληρώνει την μελέτη για την πλήρη αξιοποίηση του συγκεκριμένου χώρου με αναβάθμιση του γηπέδου μπάσκετ, δενδροφυτεύσεις και εργασίες πρασίνου, τοποθέτηση για πρώτη φορά φωτιστικών σωμάτων, κατασκευή νέου γηπέδου ποδοσφαίρου 5*5 κ.α. επιδιώκοντας άμεσα τη δημοπράτησή της.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα καλαίσθητο και λειτουργικό χώρο που θα καλύπτει τις ανάγκες μικρών και μεγάλων, κατοίκων και επισκεπτών, ενώ συγχρόνως θα βελτιώνει αισθητικά και την είσοδο του χωριού.

Ευχαριστώ την Πρόεδρο, κα Αναστασία Νεοφωτίστου και τα μέλη του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Βαϊνιάς για την ενεργή και ουσιαστική συμμετοχή τους στην ανάπτυξη του οικισμού» καταλήγει το δελτίο τύπου του δήμου Ιεράπετρας.

 

Πρόσφατα άρθρα