Αρχική_Τοπικά νέαΛασίθι γενικά«Μονοπάτια της Ελλάδας» στα… Χανιά

«Μονοπάτια της Ελλάδας» στα… Χανιά

Από

Ημερομηνία

Πώς να μη ζηλέψουμε! Η Ομάδα «Μονοπάτια της Ελλάδας» (Paths of Greece) ανακοίνωσε ότι «το δεύτερο έργο στη σειρά των Chania Trails, τα μαγευτικά Μονοπάτια του Αποκόρωνα Χανίων, υλοποιούνται αυτόν τον καιρό! Μέσα στους επόμενους μήνες οι διαδρομές θα είναι διαθέσιμες σε όλους!».

* Η ομάδα «Μονοπάτια της Ελλάδας» ιδρύθηκε το 2010 και όραμά της είναι να γίνει η Ελλάδα ένας από τους 10 κορυφαίους πεζοπορικούς προορισμούς στον κόσμο. Όπως αναφέρει, αγαπάμε την Ελλάδα, τον πολιτισμό της, τη φύση της, τους ανθρώπους της… αγαπάμε και τα παλιά, καμιά φορά πανάρχαια μονοπάτια της. Αυτό που κάνουμε είναι ότι αναδεικνύουμε τα παλιά μονοπάτια σ’ ένα τόπο, με τρόπο ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του σύγχρονου πεζοπόρου. Τα καθαρίζουμε, τα σηματοδοτούμε και τα προβάλουμε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».

* Εμείς θα προσθέσουμε ότι το ξεχωριστό που κάνει η Ομάδα είναι ότι στα μονοπάτια που επεμβαίνει κάνει εξαιρετικά καλή δουλειά, απαραίτητη στο σύγχρονο πεζοπόρο. Πόσο μάλλον σε μια περιοχή όπως το Μεραμπέλλο που διαθέσει μεγάλο αριθμό εκπληκτικών μονοπατιών. Είναι πολύ καλή η δουλειά που έκανε τα τελευταία χρόνια η ΔΑΕΑΝ Αγίου Νικολάου, αλλά η «Μονοπάτια της Ελλάδας» κάνει το κάτι παραπάνω και ξεχωριστό.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ

 

 

Πρόσφατα άρθρα