ΑρχικήΣητείαΡεπορτάζΜόνο το κυνήγι πουλιών επιτρέπεται πλέον-Καθημερινοί θα είναι οι έλεγχοι

Μόνο το κυνήγι πουλιών επιτρέπεται πλέον-Καθημερινοί θα είναι οι έλεγχοι

Από

Ημερομηνία

Συνεχίζεται η κυνηγετική περίοδος. Το μόνο επιτρεπόμενο είδος στην παρούσα φάση και μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου είναι τα πουλιά (μπεκάτσες, τσίχλες) -εκτός πέρδικας, που έχει ολοκληρωθεί τέλη Νοεμβρίου.

«Το κυνήγι πουλιών», ανέφερε ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Σητείας κ. Μανόλης Λιλιμπάκης στην ΑΝΑΤΟΛΗ και τη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη, «επιτρέπεται με τη συνοδεία σκυλιών φέρμας κι όχι άλλης ράτσας (ιχνηλάτες). Οι κυνηγοί πρέπει να επιδείξουν τον απαιτούμενο σεβασμό και να τηρούν τα όσα προβλέπονται, ενώ διεξάγονται καθημερινά έλεγχοι».

Στις 9 Ιανουαρίου εξάλλου «έκλεισε» το κυνήγι του λαγού. «Σε επίπεδο Σητείας», συνέχισε ο κ. Λιλιμπάκης η σαιζόν εξελίχθηκε ομαλά αφήνοντας ικανοποίηση στον κυνηγετικό κόσμο. Άξιο αναφοράς είναι ότι φέτος ο αριθμός των παραβάσεων ήταν μικρός (δύο- τρεις) και σημειώθηκαν τις πρώτες και τις τελευταίες ημέρες της περιόδου, με αντίστοιχες συλλήψεις και εφαρμογή των όσων προβλέπονται. Καταγράφεται μεγάλη συμμόρφωση από την πλευρά των κυνηγών. Η κατάσταση δεν έχει καμία σχέση με παλαιότερα και με τις παραβατικότητες που ακούγαμε και ίσχυαν. Αυτό σαφώς είναι θετικό.

Συνεχείς ήταν οι έλεγχοι που διεξαγόταν στη διάρκεια της περιόδου από τους θηροφύλακες του Κυνηγετικού Συλλόγου σε συνεργασία με τους υπαλλήλους του Δασαρχείου Λασιθίου, οι οποίοι θα συνεχιστούν μέχρι την λήξη της κυνηγετικής περιόδου στο τέλος Φεβρουαρίου.

Αναφορικά με τον αριθμό των θηραμάτων και δη του λαγού καταγράφονται ικανοποιητικοί αριθμοί στην περιοχή, ωστόσο ζητούμενο είναι πάντα ο σεβασμός προς το είδος και γενικότερα όλα τα είδη με στόχο την προστασία τους και την αποφυγή του κινδύνου εξαφάνισης κάποιων ειδών».

Ανακοίνωση του Κυνηγετικού Συλλόγου

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σητείας, ενημερώνει τα μέλη του ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 1/2022 από 27/1/2022 Δασική Αστυνομική Διάταξη Θήρας απαγορεύεται η θήρα παντός θηράματος σε όλη την επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου έως και τις 31/1/2022 εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή (χιονόπτωση και παγετός).

Επίσης στις περιοχές του νομού Λασιθίου που συνεχίζουν να καλύπτονται με χιόνι απαγορεύεται από 1/2/2022 και μέχρι το τέλος της κυνηγετικής περιόδου 2021- 2022.

Παρακαλούμε τα μέλη μας να εφαρμόσουν την απαγόρευση διότι  θα γίνονται έλεγχοι και οι παραβάτες θα τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.Δ 86/1969 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

 

Δείτε επίσης: Απαγορεύεται η θήρα παντός θηράματος σε όλη την επικράτεια της Π.Ε. Λασιθίου μέχρι 31 Ιανουαρίου

 

Πρόσφατα άρθρα