Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΘα πραγματοποιηθούν φέτος οι μεγάλες εκδηλώσεις του ΠΑΟΔΑΝ

Θα πραγματοποιηθούν φέτος οι μεγάλες εκδηλώσεις του ΠΑΟΔΑΝ

Από

Ημερομηνία

Εκτενής συζήτηση έγινε στο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Αγ. Νικολάου. γύρω από ορισμένες, σηματωρούς εκδηλώσεις, στον πολιτιστικό χάρτη του Δήμου Αγίου Νικολάου, που τα δύο τελευταία χρόνια δεν πραγματοποιήθηκαν, με αποτέλεσμα, η «επιστροφή» να χρειάζεται αρκετή δουλειά και προσπάθεια ώστε να επανενταχθεί στο επίπεδο που είχαν φτάσει και να συνεχίσουν να προσελκύουν το ενδιαφέρον πολύ κόσμου ενώ παράλληλα να αποτελούν στοιχεία τουριστικής προβολής και διαφήμισης του Αγίου Νικολάου και της ευρύτερης περιοχής.

Με την προσδοκία, σύμφωνα με τις ως σήμερα εκτιμήσεις των ειδικών που διαχειρίζονται την αντιμετώπιση της πανδημίας, ότι μέχρι το Σεπτέμβριο αν δεν έχει εκλείψει, η προστασία από τον κορωνοϊό, δεν θα απαιτεί επιβολή αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων, η διοίκηση του ΠΑΟΔΑΝ εντάσσει στο πρόγραμμά της τη διοργάνωση του «Cliff Diving», ύστερα από παύση δύο ετών. Ως πιθανότερες ημερομηνίες διεξαγωγής της ορίστηκαν οι 17 και 18 Σεπτεμβρίου. Σύνθετοι είναι οι παράγοντες προσδιορισμού του συγκεκριμένου χρόνου, που έχουν σχέση με την ελαχιστοποίηση του κόστους, τον προγραμματισμό αντίστοιχων εκδηλώσεων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες συμμετέχουν οι αθλητές που προσκαλούνται και στο Cliff Diving Αγίου Νικολάου, η χρονική απόσταση «ασφαλείας» από την κορύφωση της πανδημίας κλπ.

Το διεθνές τουρνουά Beach Volley, είναι μια διοργάνωση υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Βόλεϊ, την οποία θα φιλοξενήσει ο Αγιος Νικόλαος 14-15 Μαϊου ή 21-22 Μαϊου. Επειδή είναι ανδρών και γυναικών, θα εξεταστεί αν οι αγώνες χωριστούν, για να διεξαχθούν των ανδρών το ένα Σαββατοκύριακο και των γυναικών το επόμενο Σαββατοκύριακο, ώστε και η διάρκεια της προβολής της πόλης από τα τηλεοπτικά μέσα που θα τους καλύπτουν να είναι μεγαλύτερης διάρκειας.

Η διεξαγωγή του τουρνουά προτάθηκε από τον Πρόεδρο του ΠΑΟΔΑΝ κ. Χάρη Αλεξάκη να φιλοξενηθεί στο δοκιμασμένο για την καταλληλότητά του φυσικό «τερέν» της πλαζ της Αμμου, αλλά άλλα μέλη πρότειναν να εξεταστεί εναλλακτικά, η πραγματοποίησή του σε τεχνητό (με μεταφορά άμμου) μέσα στη μαρίνα ή στη λίμνη ή στο λιμάνι Αγίου Νικολάου – λύση που θα απαιτήσει μεγαλύτερη δαπάνη.

Τον Ιούλιο θα πραγματοποιηθεί το Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας.

Επίσης μια εκδήλωση που εγγράφεται στο φετινό πολιτιστικό καλεντάρι του ΠΑΟΔΑΝ είναι επίσης, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου το οποίο επίσης αναβλήθηκε πέρυσι λόγω πανδημίας. Φέτος, ο κ. Αλεξάκης πρότεινε το φεστιβάλ να συνδεθεί με τη συμπλήρωση των 65 χρόνων από την προβολή της ταινίας «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», στις Κάννες, το 1957.

Επίσης σκοπεύει να διοργανώσει την εξαιρετικά επιτυχημένη τις δυο τελευταίες χρονιές, πριν την πανδημία, Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, εστιάζοντας στην τοπική γαστρονομική εμπειρία.

Ο ΠΑΟΔΑΝ θα εξετάσει τι μπορεί, ανάλογα με την εξέλιξη των μέτρων για την πανδημία, να πραγματοποιήσει τις Απόκριες. Από τα λεγόμενα του κ. Αλεξάκη μάλλον απομακρύνεται η ιδέα για το Καρναβάλι και πιθανότατα ο εορτασμός της Αποκριάς να περιοριστεί μόνο στον αποκριάτικο στολισμό.

Το Δ.Σ. του ΠΑΟΔΑΝ θα προχωρήσει σε συστηματικό προγραμματισμό των εκδηλώσεων που σκοπεύει να πραγματοποιήσει φέτος, προϋπολογίζοντας και την αντίστοιχη δαπάνη. Αυτό, όπως τονίστηκε, κρίνεται απαραίτητο, δεδομένου ότι με τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων του και τη συρρίκνωση των ιδίων εσόδων από εισπράξεις από τις δραστηριότητές του, ο Οργανισμός αντιμετωπίζει οικονομική στενότητα. Γι’ αυτό και επανατέθηκε το ζήτημα της αύξησης της ετήσιας επιχορήγησης του Δήμου μέσα από την επίσπευση τροποποίησης της συστατικής του πράξης. Μέχρι όμως να ολοκληρωθεί η σχετική γραφειοκρατική διαδικασία σκόπιμο κρίθηκε να ζητηθεί η ετήσια, έκτακτη επιπλέον επιχορήγηση, για να μπορέσει να αντεπεξέλθει οικονομικά.

 

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Πρόσφατα άρθρα