Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΔράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο ΕΠΑ.Λ. Αγίου Νικολάου-ευχαριστίες

Δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο ΕΠΑ.Λ. Αγίου Νικολάου-ευχαριστίες

Από

Ημερομηνία

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1 Μαρτίου 2022 η προγραμματισμένη δράση εθελοντικής αιμοδοσίας στο χώρο του ΕΠΑ.Λ. Αγίου Νικολάου, καθώς συγκεντρώθηκαν 26 μονάδες αίματος, δώρο ζωής για δυνητικά 70 και πλέον συνανθρώπους μας. Το ενδιαφέρον και η προσέλευση των μαθητών ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022 το σχολείο επισκέφθηκε ο γιατρός κ. Διαλυνάς Μιχάλης, ο οποίος ενημέρωσε τους μαθητές που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στη δράση σχετικά με τη σημαντικότητα και τη διαδικασία της αιμοδοσίας και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται ώστε να μπορέσει κάποιος να αιμοδοτήσει. Η παρουσίαση του κ. Διαλυνά ήταν ιδιαίτερα κατατοπιστική και ενδιαφέρουσα και έδωσε ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο στους μαθητές.

Στη συνέχεια, την Τρίτη 1 Μαρτίου 2022 για την πραγματοποίηση της αιμοδοσίας ήρθαν στο σχολείο ο Διευθυντής του Τμήματος Αιμοδοσίας του ΓΝΑΝ, γιατρός κ. Ματαλλιωτάκης Εμμανουήλ και οι νοσηλεύτριες κα Παγκάλου Δέσποινα και κα Χαβάκη Δέσποινα, οι οποίοι εργάστηκαν ασταμάτητα και ακούραστα από τις 09:30 έως και τις 14:45, καθώς η προσφορά είχε συνεχή ροή.

Η Δ/νση του Σχολείου οφείλει ένα μεγάλο «Ευχαριστώ» πρωτίστως στη Διοίκηση του ΓΝΑΝ για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Σχολείου και ιδιαιτέρως στο προσωπικό του Τμήματος Αιμοδοσίας που «έστησε» ταχύτατα μια αυτόνομη κινητή μονάδα αιμοδοσίας εντός του Σχολείου, στο Εργαστήριο «Αισθητικής Τέχνης», δίνοντας με τον τρόπο αυτό την αίσθηση του οικείου στους μαθητές και τελικά ενίσχυσε τον ενθουσιασμό τους.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους μαθητές, οι οποίοι για πρώτη φορά αιμοδότησαν ξεπερνώντας ενδεχόμενους δισταγμούς και φοβίες τους και δήλωσαν έπειτα από την πράξη τους αυτή ότι επιθυμούν να γίνουν τακτικοί αιμοδότες. Ευχαριστούμε, όμως, και συγχαίρουμε και όλους εκείνους τους μαθητές που, ενώ δήλωσαν ενδιαφέρον και προθυμία για τη δράση προέκυψε τελικά πως δεν μπορούσαν να αιμοδοτήσουν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Πολλοί από αυτούς δήλωσαν ότι θα επισκεφθούν το Τμήμα Αιμοδοσίας σύντομα και θα επιχειρήσουν ξανά να προσφέρουν αίμα.

Ευχαριστούμε, επίσης, τους γονείς και κηδεμόνες που αγκάλιασαν και υποστήριξαν τη δράση είτε με προσωπική προσφορά είτε ως παρακινητές και εμψυχωτές των παιδιών τους. Ευχαριστούμε και τον Μιχάλη Λεμονή που ήρθε στο Σχολείο και αιμοδότησε πρώτος δίνοντας για άλλη μια φορά το παράδειγμα της θέλησης και της προσφοράς.

Ευχαριστούμε και τους εκπαιδευτικούς μας που συμμετείχαν στη δράση και περίμεναν να αιμοδοτήσουν τελευταίοι, ολοκληρώνοντας οι περισσότεροι πρώτα το διδακτικό τους ωράριο.

Τέλος, ευχαριστούμε τη ΔΔΕ Λασιθίου που δήλωσε αρωγός στην προσπάθεια του Σχολείου μας.

Η Τρίτη 1 Μαρτίου 2022 ήταν μια συγκινητική ημέρα για το Σχολείο μας και μας έδωσε ώθηση ώστε να προσπαθήσουμε να καθιερώσουμε τη δράση της εθελοντικής αιμοδοσίας σε ετήσια βάση. Γιατί δώσαμε σημασία σε όσα διδαχθήκαμε από τον κ. Διαλυνά και νιώσαμε όλοι πολύ όμορφα: “Αίμα δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να παρασκευάσουμε στο εργαστήριο… είναι αγαθό προσφοράς από τον άνθρωπο στον συνάνθρωπο, αγαθό που δεν αγοράζεται αλλά προσφέρεται με αγάπη και ανιδιοτέλεια σε όποιον το έχει ανάγκη!!!”.

Η Δ/ντρια

Αθανασοπούλου Χαρά

 

Πρόσφατα άρθρα