Αρχική_Τοπικά νέαΛασίθι γενικάΠαραμένουν σε ισχύ τα μέτρα για τον κορωνοϊό μέχρι την Πρωτομαγιά

Παραμένουν σε ισχύ τα μέτρα για τον κορωνοϊό μέχρι την Πρωτομαγιά

Από

Ημερομηνία

Καμία αλλαγή στα ισχύοντα μέτρα για τον κορωνοϊό εν όψει του Πάσχα αποφάσισε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων,η οποία συνεδρίασε πριν από λίγο. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, η άρση των μέτρων πιθανόν να ξεκινήσει από τις 2 Μαΐου.

Αν και η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει άρση των μέτρων, ειδικά σε ό,τι αφορά στην κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού, η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, σύμφωνα με την επιτροπή των ειδικών φαίνεται ότι είναι απαγορευτική για να εφαρμοστεί οποιαδήποτε αλλαγή στα μέτρα πριν από την Πρωτομαγιά.

Ειδικότερα, στο τραπέζι τέθηκε η πρόσβαση ανεμβολίαστων στην εστίαση, αλλά και η κατάργηση της υποχρέωσης για επίδειξη αρνητικού rapid test στα εμπορικά καταστήματα. Σε ό,τι αφορά στη χρήση μάσκας, σε πρώτη φάση αναμένεται να καταργηθεί στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους, ωστόσο πιθανότατα θα διατηρηθεί σε κάποιους χώρους «αυξημένου κινδύνου», όπως νοσοκομεία, ΜΜΜ και σούπερ μάρκετ.

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη με θέμα το χρονοδιάγραμμα για την άρση της υποχρεωτικής μάσκας, καθώς και τη χρονική διάρκεια της καραντίνας για όσους νοσούν με κορωνοϊό.

Πρόσφατα άρθρα