ΑρχικήVideoΠεζοπορία του Ορειβατικού Αγ. Νικολάου στο σπήλαιο της Μιλάτου και στον Κάστελο...

Πεζοπορία του Ορειβατικού Αγ. Νικολάου στο σπήλαιο της Μιλάτου και στον Κάστελο (βίντεο)

Από

Ημερομηνία

Μια αξέχαστη πρωτομαγιά στην περιοχή της Μιλάτου, απόλαυσαν φίλοι και μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου (https://orsian.blogspot.com), την Κυριακή 1η Μαΐου 2022. Μοιραστήκαμε μια σχετικά απαιτητική διαδρομή (στο μισό περίπου μήκος της βαδίζαμε χωρίς μονοπάτι, με ελεύθερη ανάβαση/κατάβαση), ακολουθώντας την διαδρομή:  Ιστορικό σπήλαιο Μιλάτου – παραθαλάσσιο σπήλαιο Αγίου Κωνσταντίνου – περιοχή Αγίου Αντωνίου-ακρόπολη στον λόφο Κάστελο – επιστροφή στην αφετηρία.

Το παραδοσιακό χωριό Μίλατος

Ανήμερα της εργατικής Πρωτομαγιάς και της εκδήλωσης μνήμης στο σπήλαιο Μιλάτου, απολαύσαμε την πανέμορφη ανοιξιάτικη φύση και μια μοναδική διαδρομή, που συνδυάζει βουνό και θάλασσα και παράλληλα έχει φυσιολατρικό, ιστορικό, λαογραφικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

Βίντεο: Γιάννης Πάγκαλος (Photo Pagalos)

Περπατήσαμε το λιθόστρωτο μονοπάτι που οδηγεί στο σπήλαιο, μέχρι το κατάλευκο εκκλησάκι του Αποστόλου Θωμά, που βρίσκεται φωλιασμένο στην μπροστινή αίθουσα του σπηλαίου. Συνεχίζουμε από χωματόδρομο, παρακάμπτοντας τις συνηθισμένες περιφράξεις των βοσκών και μετά από πορεία ανάμεσα στην πυκνή βλάστηση, φτάνουμε στους πρόποδες του λόφου Κάστελος, που υπήρξε ακρόπολη της αρχαίας Μιλήτου. Σε 5 ώρες και 40 λεπτά διανύσαμε απόσταση 10,44 χλμ. καλύπτοντας υψομετρική διαφορά 827 μ.

Πρόσφατα άρθρα