Αρχική_Τοπικά νέαΛασίθι γενικάΠρώτη πτήση αερόστατου στο Οροπέδιο Λασιθίου

Πρώτη πτήση αερόστατου στο Οροπέδιο Λασιθίου

Από

Ημερομηνία

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση αερόστατου στην περιοχή του Οροπεδίου Λασιθίου καθώς η πολυσύνθετη διαδικασία έκδοσης αδειών έχει πλέον ολοκληρωθεί και οι τακτικές πτήσεις ξεκινούν στον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου.

Το σχετικό αίτημα που εδώ και έναν μήνα είχε καταθέσει ο Δήμος Οροπεδίου εγκρίθηκε ενώ εκδόθηκαν και οι απαραίτητες άδειες ώστε να μην παρουσιαστεί οποιοδήποτε ζήτημα λόγω και των περιοχών Natura στο Οροπέδιο και να μπορέσει έτσι να περπατήσει το εγχείρημα των πτήσεων.

Όπως δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης, η σημερινή πτήση είναι δοκιμαστική, με τις επίσημες να ξεκινούν από την επόμενη Κυριακή 15 Μαίου.

Με το Οροπέδιο να έχει και το προνόμιο-πλεονέκτημα ότι οι πτήσεις θα ξεκινούν από τα 800 μέτρα υψόμετρο και θα φθάνουν μέχρι και στα 1.000 μ. προσφέροντας στον συμμετέχοντα τη δυνατότητα να δει και να απολαύσει μια θέα και ένα πανοραμικό πεδίο που απλώνεται από τη Δίκτη και τα Όρη του Λασιθίου μέχρι το βόρειο-νότιο Κρητικό πέλαγος, τον Ψειλορείτη, τη Σαντορίνη.

Πρόσφατα άρθρα