Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΡάμπες ΑμεΑ στα Δικαστήρια Νεάπολης

Ράμπες ΑμεΑ στα Δικαστήρια Νεάπολης

Από

Ημερομηνία

Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκονται οι εργασίες για τις ράμπες ΑμεΑ και την τοποθέτησή τους στην πλατεία Δικαστηρίων.

Η σχετική μελέτη για το δημόσιο έργο- με ανάδοχο την Κ. Χατζάκης & ΣΙΑ Ε.Ε. και αναθέτουσα αρχή την Περιφέρεια Κρήτης- συντάχθηκε τους προηγούμενους μήνες από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου. Στόχος είναι να εξασφαλιστεί η πρόσβαση σε άτομα με κινητικά προβλήματα στο Δικαστικό Μέγαρο Νεάπολης. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 28.210 €, με χρηματοδότηση από πόρους του Ταμείου Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.).

Όπως αναφέρει η Τεχνική Έκθεση, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες του υφιστάμενου κτηρίου, αλλά και τις οδηγίες του ΥΠΕΚΑ «Σχεδιάζοντας για όλους» και τις «Τεχνικές οδηγίες προσαρμογής υφιστάμενων κτηρίων και υποδομών για την προσβασιμότητα αυτών σε άτομα με αναπηρία και εμποδιζόμενα άτομα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία» (ΦΕΚ 2998Β 20-7-2020), δημιουργήθηκε επίσης θέση στάθμευσης ΑμεΑ (με την απαραίτητη σήμανση). Στον περιβάλλοντα χώρο τοποθετήθηκε η απαιτούμενη σήμανση και έγινε η σχετική διαμόρφωση  για την εξασφάλιση της προσβασιμότητας από όλους στο κτήριο. Στην ήδη υπάρχουσα ράμπα στη δημοτική οδό εμπρός από την κεντρική είσοδο του κτηρίου, που οδηγεί στο πρώτο επίπεδο, τοποθετήθηκε βιομηχανικό δάπεδο για τη βελτίωση της κλίσης της.

Σε όλες τις ράμπες τοποθετήθηκε βιομηχανικό δάπεδο χρώματος μπλε, με τη στάμπα του Διεθνούς Συμβόλου Προσβασιμότητας (ΔΣΠ) σε χρώμα λευκό σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠΕΚΑ.

Επιπλέον, τοποθετήθηκε ανελκυστήρας κλίμακας με πλατφόρμα για την εξασφάλιση προσβασιμότητας του πρώτου ορόφου.

 

Ανακατασκευάστηκαν οι τουαλέτες

Επίσης, βάσει της μελέτης έλαβε χώρα διαμόρφωση, ανακαίνιση και ανακατασκευή του χώρου των τουαλετών (άλλαξε η διαρρύθμιση, τοποθετήθηκαν νέα είδη υγιεινής, πλακάκια. Εγιναν νέες εγκαταστάσεις (ηλεκτρική, ύδρευσης, αποχέτευσης και χρωματισμοί) για τη δημιουργία WC ΑμεΑ και WC ανδρών-γυναικών τόσο για το προσωπικό, όσο και για το κοινό.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομα σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα άρθρα