Αρχική_Τοπικά νέαΙεράπετραΠροκήρυξη του 10ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας

Προκήρυξη του 10ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας

Από

Ημερομηνία

Ο Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας σε συνεργασία με το ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του Δήμου Ιεράπετρας και την Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας & Νοτιοανατολικής Κρήτης, διοργανώνει το 10° Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, από 22 έως 29 Οκτωβρίου 2022, στη νοτιότερη πόλη της Ευρώπης, την Ιεράπετρα.

Το Φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και απευθύνεται σε Ερασιτεχνικά Θεατρικά Σχήματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, αρκεί να είναι ελληνόφωνα.
Από τις θεατρικές ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή, θα επιλεγούν από την Επιτροπή Επιλογής Παραστάσεων του Φεστιβάλ επτά Θεατρικά Σχήματα. Η Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ θα αποτελείται από διακεκριμένες προσωπικότητες του Θεάτρου, των Γραμμάτων και των Τεχνών. Θα απονεμηθούν τιμητικά βραβεία A’, Β’, Γ’ Καλύτερης Παράστασης, Σκηνοθεσίας, A’ & Β’ Ανδρικού Ρόλου, A’ & Β’ Γυναικείου Ρόλου, Σκηνικών, Κοστουμιών, Κινησιολογίας, Μουσικής, Φωτισμού, Αφίσας, Προγράμματος και το Βραβείο Κοινού.

Το Φεστιβάλ προσφέρει δύο διανυκτερεύσεις με πρωινό για τις εκτός Κρήτης διαγωνιζόμενες ομάδες (για τις ομάδες της Κρήτης μία διανυκτέρευση με πρωινό) και δείπνο μετά την παράσταση σε όλες τις ομάδες. Για κάθε ομάδα θα προσφέρονται τα παραπάνω μέχρι τον αριθμό των δεκαπέντε ατόμων – ηθοποιών και συντελεστών – τα οποία και θα πρέπει απαραιτήτως να αναφέρονται στο πρόγραμμα της παράστασης. Στην περίπτωση που τα μέλη των ομάδων είναι πάνω από 15 ή ακολουθούν την ομάδα φίλοι και συνοδοί, έχει εξασφαλιστεί ειδική εκπτωτική τιμή. Προσφέρεται, επίσης, διανυκτέρευση για δύο άτομα από κάθε ομάδα για το βράδυ της απονομής. Έχει εξασφαλιστεί για όλους έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια της γραμμής: Πειραιάς – Ηράκλειο – Πειραιάς.
Απαραίτητα δικαιολογητικά συμμετοχής:
1. Αίτηση συμμετοχής στην οποία θα αναγράφεται η επωνυμία του Θεατρικού Σχήματος, ο τίτλος του έργου, ο συγγραφέας, το όνομα του υπεύθυνου του Θεατρικού Σχήματος με τηλέφωνα και e-mail επικοινωνίας.
2. Σύντομο βιογραφικό του Θεατρικού Σχήματος, λίγα λόγια για το έργο (μέχρι 5 γραμμές), φωτογραφίες και ονόματα των συντελεστών της παράστασης σε ψηφιακή μορφή.
3. Πρόγραμμα και αφίσα σε ψηφιακή μορφή.
4. Έγγραφη άδεια του συγγραφέα, του μεταφραστή ή της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου φορέα.
5. DVD της παράστασης στη μορφή που αυτή θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού
Θεάτρου Ιεράπετρας (ηθοποιοί, σκηνικά, κοστούμια κλπ).
Η υποβολή των συμμετοχών πρέπει να γίνει το αργότερο μέχρι και την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 (σφραγίδα ταχυμεταφορικής). Διεύθυνση αποστολής:
ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α-Δήμου Ιεράπετρας
(Για το Σύλλογο Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας)
Δημοκρατίας 31, 72200 Ιεράπετρα
e-mail: ierapetra.festival@gmail.com/sftheatrou.ier@gmail.com
Πληροφορίες: Σοφία Κονταξάκη:6977404681/Ελένη Βαρτάνη:6936762629/Σοφία Τσαντηράκη:6948194600
Για το Δ Σ του Συλλόγου Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας
Η Πρόεδρος Σοφία Κονταξάκη

Η Γ.Γραμματέας Ελένη Βαρτάνη

 

Πρόσφατα άρθρα