Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΗ δίκη για την πλαζ του «ΕΟΤ»

Η δίκη για την πλαζ του «ΕΟΤ»

Από

Ημερομηνία

Για τις 23 Ιουνίου ορίστηκε η δίκη με κατηγορούμενους τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΑΕΑΝ, για την παρέμβαση που είχε κάνει η ΔΑΕΑΝ προς αποκατάσταση και θωράκιση της ακτής, στο παραλιακό μέτωπο του δημοτικού ακινήτου της «Πλαζ του ΕΟΤ», με λιθοριπή, καλύπτοντας με φυσικούς βράχους  τις σπηλαιώσεις και καθιζήσεις του εδάφους, λόγω θαλάσσιας διάβρωσης.

Υπενθυμίζομε ότι το 2018 είχε παρέμβει η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου και το Λιμεναρχείο διέταξε τη διακοπή των εργασιών που εκτελούσε η ΔΑΕΑΝ στη θαλάσσια ζώνη έμπροσθεν του δημοτικού κτήματος, με αποτέλεσμα να ασκηθεί δίωξη κατά των κατά το νόμο υπευθύνων της ΔΑΕΑΝ.

Η οικονομική εικόνα

Σε 1.000 ευρώ ανέρχονται την περίοδο αυτή τα έσοδα της ΔΑΕΑΝ από τη λειτουργία του πάρκινγκ και όσες παραλίες διαχειρίζεται η δημοτική εταιρεία. Τα έσοδα αυτά αναμένεται να αυξάνονται προοδευτικά, όσο θα αυξάνεται και η τουριστική κίνηση, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΑΕΑΝ. Ο κ. Γαρεφαλάκης ενημερώνοντας σχετικά το Δ.Σ. επίσης είπε ότι το αποθεματικό της εταιρείας στις τράπεζες είναι 200.000 ευρώ. Στα 172 είναι τα ελλιμενισμένα σκάφη στη μαρίνα σήμερα και 73 στην ξηρά. Εκφράστηκε αισιοδοξία για τη διαρκή βελτίωση, προοδευτικά, της οικονομικής θέσης της εταιρείας.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Πρόσφατα άρθρα