Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΕπιφυλακτικότητα στα ψώνια είδαν οι καταστηματάρχες στον Άγιο Νικόλαο

Επιφυλακτικότητα στα ψώνια είδαν οι καταστηματάρχες στον Άγιο Νικόλαο

Από

Ημερομηνία

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου αποδείχθηκε εξόχως προβληματικό για την τοπική αγορά του τουρισμού, δεδομένου ότι η κίνηση των τουριστών μειώθηκε σημαντικά σε σχέση με τον Απρίλιο.

«Εμείς βλέπουμε στην τοπική αγορά τους τουρίστες με μια καθυστέρηση από 3-8 μέρες από τότε που φτάνουν στα ξενοδοχεία, διότι επιδιώκουν να ξεκουραστούν, να κάνουν μια βόλτα απλή και στη δεύτερη ή τρίτη βόλτα αγοράζουν ο,τιδήποτε», επεσήμανε στην ΑΝΑΤΟΛΗ επαγγελματίας που δραστηριοποιείται πολλά χρόνια στην τοπική τουριστική αγορά. «Αυτό που είδαμε φέτος είναι πως μειώθηκαν το πρώτο δεκαπενθήμερο σημαντικά, αλλά από την προηγούμενη Πέμπτη και ειδικά την Παρασκευή παρατηρήσαμε την άνοδο και την αλλαγή που προμηνύει πως τον Ιούνιο θα πάμε καλύτερα», επισημαίνει.

 Την ίδια ώρα στις συζητήσεις τους όλοι οι επαγγελματίες του τουρισμού σημειώνουν πως η αγορά στην πόλη κινήθηκε σε αρκετά χαλαρούς ρυθμούς, σημειώνοντας πως εκείνο που ήταν το χαρακτηριστικό γνώρισμα των επισκεπτών του Αγίου Νικολάου αυτό το χρονικό διάστημα, ήταν ότι «ήταν σφιχτοί στα έξοδα, πολύ επιφυλακτικοί στις αγορές».

Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν αυτό οφείλεται και στον πόλεμο και την ανασφάλεια που προκαλεί.

Οι περισσότεροι επαγγελματίες υποστηρίζουν πως έχουν αυτή την εκτίμηση, αλλά ταυτόχρονα σημειώνουν πως βλέπουν φέτος διαφορετικό κόσμο από εκείνο που είχαν δει την περσινή χρονιά.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΚΗΣ

 

Πρόσφατα άρθρα