ΑρχικήΑθλητισμόςΕπιτυχημένος ο 2ος αγώνας Κυπέλου Κρήτης λειόκανου τυφεκίου από τον ΣΚΟΑΝ

Επιτυχημένος ο 2ος αγώνας Κυπέλου Κρήτης λειόκανου τυφεκίου από τον ΣΚΟΑΝ

Από

Ημερομηνία

Μια ωραία διοργάνωση ήταν από τον ΣΚΟΑΝ ο 2ος αγώνας Κυπέλου Κρήτης λειόκανου τυφεκίου, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις σκοπευτικές εγκαταστάσεις της Ιεράπετρας, με διοργανωτή τον Σκοπευτικό Όμιλο Αγίου Νικολάου. Στόχος ήταν να γίνει περισσότερο γνωστό το άθλημα στους νέους σκοπευτές της Κρήτης και πραγματικά τους εντυπωσίασε.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες, υπήρχαν εκπρόσωποι από σωματεία εκτός νησιού, από τον ΟΠΣΙ BUDO Ιωαννίνων, Ε.Λ.Π.Σ. Θεσσαλονίκης και τον «Κούρος» Μεγάρων και βέβαια αθλητές-τριες από τους κρητικούς συλλόγους. Άπαντες εντυπωσιάστηκαν από το χώρο των εγκαταστάσεων του σκοπευτηρίου, αλλά και τη διεξαγωγή του αγώνα του λειόκανου τυφεκίου, όπως και από το γεύμα που παρέθεσαν οι διοργανωτές μετά την ολοκλήρωση του αγώνα και πριν τις βραβεύσεις, κερδίζοντας ιδιαίτερα θετικά σχόλια από την όλη φιλοξενία.

Σημαντικό ότι αρκετός κόσμος βρέθηκε για να παρακολουθήσει τον αγώνα και τις προσπάθειες των αθλητών και σίγουρα η σκοποβολή κέρδισε νέους φίλους. Θα πρέπει άλλωστε να αναφερθεί, ότι το λειόκανο τυφέκιο έχει την ιδιαιτερότητα πως για να είναι κάποιος οπλοκάτοχος, ως κυνηγός μπορεί να το χρησιμοποιήσει μόνο κατά την περίοδο του κυνηγιού και μόνο όταν προσπαθεί να χτυπήσει το θήραμα, χωρίς να έχει δικαίωμα να το μεταφέρει σε άλλη περίπτωση, εν αντιθέσει με τον σκοπευτή, ο οποίος μπορεί να το χρησιμοποιεί σε αδειοδοτημένα σκοπευτήρια για προπονήσεις και αγώνες όλο το χρόνο, εξασκώντας το χόμπι του. Θα ήταν ευχής έργον όλοι οι κυνηγοί να ήταν και αθλητές σκοποβολής, να προπονούνται και να έχουν επαφή με το όπλο, ώστε την περίοδο του κυνηγιού να είναι πανέτοιμοι.

Στον ΣΚΟΑΝ το προσεχές διάστημα θα γίνει προσπάθεια παρουσίασης του αθλήματος στους κυνηγούς, για την χρησιμότητα της προπόνησης και των αγώνων λειόκανου τυφεκίου και πως μπορεί να τους βοηθήσει, παρ’ ότι από τα μέλη-αθλητές του, σχεδόν κανείς δεν είναι κυνηγός, καθώς έχει υπάρξει ενδιαφέρον και διάθεση από κυνηγούς να ασχοληθούν όχι τόσο αγωνιστικά, αλλά προπονητικά και να φιλοξενηθούν στις σκοπευτικές εγκαταστάσεις που προετοιμάζουν στην περιοχή, έχοντας γίνει ήδη μια πρώτη επαφή με τον κυνηγετικό σύλλογο Αγίου Νικολάου.

Τελευταία αγωνιστική υποχρέωση για τη σεζόν θα είναι την ερχόμενη Κυριακή με τον τρίτο αγώνα κυπέλλου Κρήτης στο πιστόλι, με τον ΣΚΟΑΝ και πάλι διοργανωτή στο σκοπευτήριο της Ιεράπετρας και βέβαια πέρα από τους συμμετέχοντες, όσοι ενδιαφέρονται να τον παρακολουθήσουν, έχουν την δυνατότητα.

 

Πρόσφατα άρθρα