Πασχαλινό παζάρι στον Αγ. Νικόλαο από το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού
Δελτίο αρδευτικών αναγκών καλλιεργειών για τις περιοχές του ν. Λασιθίου
3.500 διαγωνιζόμενοι από 36 χώρες του κόσμου στην Κρήτη για την 3η Ρομποτική Ολυμπιάδα
Εκδήλωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού» όπου παρουσιάστηκε η ταινία «Οι σκέψεις της Νεφέλης» που αναφέρεται στο bullying
ΥΠΕΝ: Μικρότερο υπεράκτιο αιολικό στην Ελούντα
Ξεκινά κανονική λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Αγίου Νικολάου
Υπάρχει Ελπίδα – Το 2ο ΓΕΛ Ιεράπετρας στους 6ους Παγκρήτιους αγώνες ρητορικής τέχνης
Εξόρμηση καλλωπισμού από την Δημοτική Κοινότητα και την Υπηρεσία Πρασίνου του δήμου Σητείας
Ίδιες ή και χαμηλότερες τιμές στο εφετινό “Καλάθι του Πάσχα”
Τελικά, τι… σκοτώνει τα ψάρια στον Αποσελέμη;

Ο Ναδάλ πήρε το μεγάλο ματς με τον Τζόκοβιτς και συνεχίζει για ένα ακόμα Roland Garros

Ο Ράφαελ Ναδάλ (Νο 5 της παγκόσμιας κατάταξης) έκανε δικό του το 39ο game με τον Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης), επικρατώντας με 3-1 σετ (6-2, 4-6, 6-2, 7-6(4)) σ’ έναν συγκλονιστικό αγώνα που διήρκησε παραπάνω από τέσσερις ώρες. Ο «Νόλε» αποκαθηλώνεται μετά από αυτό αποτέλεσμα και θα αφήσει τα σκήπτρα του παριζιάνικου Grand Slam σε άλλον τενίστα.

Ο Ισπανός τενίστας θα αντιμετωπίσει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στους “4” του Roland Garros, ο οποίος νίκησε τον Κάρλος Αλκαράθ με 3-1 σετ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ένα δεκάλεπτο γκέιμ στο πρώτο σετ. Οι δύο αθλητές ξεκίνησαν εντυπωσιακά, με τον Τζόκοβιτς να σερβίρει. Ο Ναδάλ είδε τον Σέρβο να του “σβήνει” δύο break point, ωστόσο στην τρίτη τα κατάφερε και του έσπασε το σερβίς του.

Οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους με άνεση μέχρι και το πέμπτο γκέιμ. Ο Ναδάλ έκανε και δεύτερο break, χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, κλείνοντας το ματς με ένα ωραίο δεξί winner. Στη συνέχεια έκανε love game, ο Τζόκοβιτς μείωσε σε 5-2, έχοντας κάποια όμορφα χτυπήματα, ωστόσο ο Ναδάλ στο όγδοο γκέιμ πέτυχε το 6-2 και πήρε το σετ.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε όπως το πρώτο. Ο Τζόκοβιτς ξεκίνησε να σερβίρει, ο Ναδάλ κατάφερε να πάρει νωρίς το προβάδισμα. Είχε συνολικά έξι break points, τα οποία του τα/// έσβησε ο Σέρβος, αλλά δεν τα κατάφερε στο έβδομο break point, με τον Ναδάλ να ξεκινάει με break μετά από ένα game διάρκειας 12 λεπτών.

Ο Ναδάλ κατέκτησε δύο ακόμα γκέιμς, κάνοντας και δεύτερο break στον Τζόκοβιτς, το οποίο το πήρε πολύ πιο εύκολα. Ο Τζόκοβιτς βέβαια απάντησε στο τέταρτο γκειμς. Έκανε το πρώτο του break στο ματς και μείωσε σε 3-1 στα γκέιμς.

Ωστόσο δεν σταμάτησε εκεί. Έκανε με άνεση το 3-2 και πήρε το έκτο και πιο καθοριστικό γκέιμ. Ο Ναδάλ είχε πέντε advantage / break point, ο Τζόκοβιτς τα… έσβησε όλα και μετά από τρίτη δική του απόπειρα έκανε το 3-3. Στη συνέχεια σέρβιρε για το 4-3 πέτυχε με περιπετειώδη τρόπο. Ο Ναδάλ του έκοψε τον ρυθμό, ισοφαρίζοντας σε 4-4. Ο Τζόκοβιτς όμως εξακολουθούσε να δείχνει την κυριαρχία του στο court. Πήρε τα δύο επόμενα γκέιμς και ισοφάρισε σε 1-1/

Το τρίτο σετ ξεκίνησε, όπως και τα δύο προηγούμενα. Ο Ναδάλ έκανε break στο σερβίς του Τζόκοβιτς, αυτή τη φορά όμως με love game (40-0).

Με άνεση κράτησε το σερβίς του, κάνοντας το 2-0. Οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους μέχρι το πέμπτο γκέιμ, στο οποίο ο Ναδάλ έκανε το δεύτερο break στο σερβίς του Σέρβου, κάνοντας το 4-1. Οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους μέχρι το φινάλε, με τον Ράφα να επικρατεί στο τέλος με 6-2.

Ο Τζόκοβιτς σέρβιρε πρώτος και στο τέταρτο σετ αλλά αυτή τη φορά ξεκίνησε επιτυχημένα. Όχι μόνο ξεκίνησε με νίκη τα γκέιμς, αλλά έκανε και break στο σερβίς του Ναδάλ, κάνοντας το 2-0. Οι δύο τενίστες στη συνέχεια κράτησαν το σερβίς τους χωρίς να δυσκολευτούν.

Τα στατιστικά ήταν σε ισορροπία, με τους δύο αθλητές να κρατούν το σερβίς τους μέχρι το τέλος, δίχως να δεχθούν πίεση, μέχρι και το όγδοο γκέιμ. Στο ένατο που ήταν αρκετά χρονοβόρο και κρίσιμο πανηγύρισε στο τέλος, μειώνοντας σε 5-4 και αφού έσβησε πρώτα δύο set points του Τζόκοβιτς. Στο δέκατο γκέιμ κράτησε το σερβίς του και έφερε το σετ σε απόλυτη ισορροπία (5-5).

Στο τέλος και οι δύο τενίστες κράτησαν με άνεση τα σερβίς τους (6-6) και οδηγήθηκαν σε τάι μπρέιμ. Εκεί ο Ναδάλ έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του «Νόλε», νίκησε με 7-4 και πήρε τη νίκη.

ΠΗΓΗ: filathlos.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist