Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΔΕΥΑΑΝ: « Το νερό του Αγίου Νικολάου είναι θαυμάσιο»

ΔΕΥΑΑΝ: « Το νερό του Αγίου Νικολάου είναι θαυμάσιο»

Από

Ημερομηνία

Από την 1η Ιουνίου οι πλαστικές συσκευασίες των προϊόντων που περιέχει PVC επιβαρύνονται με τέλος ανακύκλωσης. Ο νέος φόρος έχει οικολογικό χαρακτήρα και θα ανέρχεται σε 8 λεπτά του ευρώ (0,08 ευρώ) για κάθε προϊόν, η συσκευασία του οποίου περιέχει PVC. Το τέλος έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα και τα έσοδα από αυτό θα αποδίδονται στον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης, με σκοπό να διατίθενται αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση δράσεων ανακύκλωσης.

* Οι αυξήσεις στα προϊόντα λόγω του τέλους ανακύκλωσης, θα παρασύρουν και την τιμή του εμφιαλωμένου νερού καθώς το τέλος των 8 λεπτών ανά συσκευασία αφορά και τα πλαστικά μπουκάλια ανά τεμάχιο. Αυτό σημαίνει πως από το καλοκαίρι το νερό θα πωλείται ακριβότερα από τα καταστήματα. Η τελική αύξηση που φτάνει στον καταναλωτή αναμένεται να είναι περίπου στα 10 λεπτά καθώς το τέλος αφορά τις τιμές προ ΦΠΑ.

Το ερώτημα είναι: Εμείς εδώ στο Δήμο Αγίου Νικολάου γιατί αγοράζουμε μπουκάλια νερό; Το νερό που μας προσφέρει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αγίου Νικολάου δεν είναι υγιεινό; Την απάντηση μας τη δίνει ο διευθυντής της κ. Γιάννης Πεδιαδίτης:

* «Το νερό του Αγίου Νικολάου είναι τέλειο από κάθε άποψη. Είναι εξαιρετικής ποιότητας. Αυτήν την στιγμή πίνουμε νερό από τη γεώτρηση στο Δράσι και από το νερό του Αποσελέμη. Ένας άριστος συνδυασμός. Αυτό μας το δείχνουν και οι συνεχείς αναλύσεις που κάνουμε. Δεν έχουμε λόγους να αγοράζουμε εμφιαλωμένο νερό».

* Ρωτήσαμε τον κ. Πεδιαδίτη αν υπάρχουν περιοχές του Δήμου μας που το νερό δεν είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο:

«Στην Κριτσά και στη Ρούσα Λίμνη η γεώτρηση δίνει λίγο πιο δεύτερης ποιότητας νερό, αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα να το πίνουμε, είναι σε ανεκτά όρια. Γενικά στο Δήμο μας, όσον αφορά την ποιότητα του νερού, είμαστε τυχεροί, αφού είναι σε εξαιρετική κατάσταση».

* Όσον αφορά το δίκτυο ύδρευσης η απάντηση του κ. Πεδιαδίτη είναι ότι «η πόλη δεν έχει τόσο παλιά δίκτυα. Στο Μύλο μόνο έχουμε ακόμα κάποια προβλήματα, αλλά η νέα εργολαβία είναι σε εξέλιξη».

* Με την ευκαιρία της επικοινωνίας μας με τον κ. Πεδιαδίτη ρωτήσαμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΔΕΥΑΑΝ:

«Εκτός από το μειωμένο προσωπικό, το άλλο πρόβλημα έχει σχέση με την διακοπή νερού που αυτή τη στιγμή (χθες) έχει μεγάλο μέρος της πόλης. Πρέπει να βελτιώσουμε το δίκτυο των βανών. Να λειτουργούν δηλαδή οι βάνες ώστε να κόβεται μικρότερη περιοχή νερού σε μια ζημιά. Με την πάροδο του χρόνου η πόλη έχει αλλάξει, έχουν πέσει ασφαλτικά, οι εργολάβοι έχουν κάνει ζημιές με αποτέλεσμα να έχουμε χάσει ή καταργήσει κάποιες βάνες».

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ

 

Πρόσφατα άρθρα