Ακόμη πιο κοντά στην παραμονή στην Γ΄ εθνική ο ΑΟΑΝ
Κηδεία Γεωργίου Κουρίνου
Υπεράκτια αιολικά στην Κρήτη: “Τρέχει” το ΥΠΕΝ τις διαδικασίες για τους διαγωνισμούς
Πολυτεχνείο Κρήτης: Επίσκεψη 19 Πρέσβεων κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ξενοδοχειακή Οργάνωση και Διαχείριση από την ΑΣΤΕΚ
Αντιδήμαρχος καθαριότητας Θα είμαστε έτοιμοι για την νέα τουριστική σεζόν
“Κόντραρε” για τα καλά ο Άγιος Νικόλαος Europlan τον Εργοτέλη
Προτεινόμενο εορταστικό ωράριο στα καταστήματα του Αγίου Νικολάου

Nations League: Σαρωτικό το Βέλγιο, νίκη στις καθυστερήσεις η Ολλανδία

Το Βέλγιο ξέσπασε ύστερα από τη συντριβή του στο ντέρμπι με τον Ολλανδία και πήρε το αίμα του πίσω διαλύοντας την Πολωνία για τη 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου στη League A για το Nations League.

 Το τελικό 6-1 στο “Κινγκ Μποντουέν” των Βρυξελλών επανέφερε τους “κόκκινους διαβόλους” στο δρόμο της πρωτιάς και έδειξε ότι μπορούν να τα καταφέρουν και χωρίς τον (τραυματία) Ρομέλου Λουκάκου.

Από τα πρώτα λεπτά οι Βέλγοι πήραν τα “ηνία” του αγώνα και μάλιστα είχαν δοκάρι με τον Μισί Μπατσουαγί και ένα άστοχο ριμπάουντ από καλή θέση του Εντέν Αζάρ στο 5′. Η Πολωνία βρήκε υπέροχο γκολ με τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (το 22ο μέσα στο 2022 από τον επιθετικό της Μπάγερν) στο 28′ και κόντρα στη ροή του αγώνα, συνθήκη που δεν πτόησε τους παίκτες του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.

Λίγο πριν τελειώσει το 1ο ημίχρονο ο Άξελ Βίτσελ ισοφάρισε σε 1-1 και στο 2ο μέρος άρχισε ένας καταιγισμός τελικών, ευκαιριών και γκολ. Ο πολύ δραστήριος Κέβιν ντε Μπρόινε έκανε την ανατροπή στο 59′ και στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Λεάντρο Τροσάρ με δύο γκολ και οι Λεάντερ Ντεντόνκερ και Λουίς Οπέντα, κάνοντας το τελικό 6-1.

Το Βέλγιο δεν έκλεισε την “ψαλίδα” στη βαθμολογία από την πρωτοπόρο Ολλανδία, η οποία πήρε με την ψυχή στο στόμα τη νίκη 2-1 επί της Ουαλίας στο Κάρντιφ. Δύο γκολ στις καθυστερήσεις εν τέλει δεν άλλαξαν την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί από το 50ό λεπτό, όταν ο Τον Κόπμαϊνερς σημείωσε το “παρθενικό” τέρμα του με τη φανέλα των “οράνιε’.

Αμφότερες οι ομάδες παρατάχθηκαν με πάρα πολλούς αναπληρωματικούς για διαφορετικό λόγο. Οι Ουαλοί προέρχονταν από την πιο μεγάλη νίκη στην ιστορία τους, εκείνη που τους έστειλε σε Παγκόσμιο Κύπελλο έπειτα από 62 χρόνια και ο Ρομπ Πέιτζ αναγκάστηκε να “φρεσκάρει” την ενδεκάδα του. Ο Λουίς φαν Χάαλ από την πλευρά του έκανε δοκιμές κι έδωσε ευκαιρίες σε νεαρούς παίκτες, ύστερα από το θρίαμβο επί του Βελγίου.

Ο αγώνας ήταν ισορροπημένος τόσο στο 1ο μέρος όσο και στο 2ο, παρά το γκολ του μέσου της Αταλάντα. Οι αλλαγές των δύο προπονητών δεν μετέβαλαν τα δεδομενα και τελικα χρειάστηκαν οι καθυστερήσεις για να αυξηθεί η δράση. Ο Ρις Νόρινγκτον Ντέιβις στο 90+2′ με κεφαλιά πίστεψε ότι έδινε το βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του, όμως με τη σέντρα ο Βόουτ Βέχορστ έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Ολλανδία.

Έκαναν… σεφτέ Ουκρανία και Σκωτία!

Σεφτέ έκαναν Ουκρανία και Σκωτία, στη 2η αγωνιστική του Nations League και βρίσκονται στην κορυφή του 1ου ομίλου του League Β με 3 βαθμούς.

Η Σκωτία «καθάρισε» το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο, επικρατώντας 2-0 της Αρμενίας. Ο Ράλστον στο 28ο λεπτό άνοιξε το σκορ, με τον Μακένα στο 40’ να διπλασιάζει τα τέρματα, κάνοντας το 2-0. Ο ίδιος παίκτης μάλιστα στο 45+2’ βρήκε ξανά δίχτυα, αλλά βρισκόταν σε θέση οφσάιντ και το τέρμα του δεν μέτρησε μετά την εξέταση του VAR.

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε χωρίς κάποιο τέρμα, η Σκωτία κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμά της, ενώ οι Αρμένιοι δεν κατάφεραν να αντιδράσουν και γνώρισαν την ήττα.

Στο άλλο παιχνίδι, ένα γκολ έφτανε στην Ουκρανία η οποία επικράτησε 1-0 της Ιρλανδίας, έχοντας μάλιστα και ακυρωθέν γκολ στο πρώτο μέρος.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά ισορροπημένο, με την Ουκρανία ωστόσο να έχει τη μεγαλύτερη φάση στο 38ο λεπτό, όταν ο Κατσαράμπα άνοιξε το σκορ, αλλά ακυρώθηκε για οφσάιντ. Κάπως έτσι οι δυο ομάδες άρχισαν το δεύτερο μέρος, ακριβώς όπως ξεκίνησε το ματς (0-0).

Ο Τσιγκάνκοφ τελικά βρήκε το γκολ στο 48ο λεπτό, κάνοντας το 1-0 για την Ουκρανία με ωραία εκτέλεση φάουλ. Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι πίεζαν και προσπαθούσαν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης, έχοντας μάλιστα και δοκάρι στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού. Ωστόσο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι, με το 1-0 υπέρ των Ουκρανών να παραμένει μέχρι τη λήξη του αγώνα.

Η επόμενη (3η) αγωνιστική:

Σάββατο 11/06

16:00 Ουκρανία-Αρμενία

19:00 Ιρλανδία-Σκωτία

ΠΗΓΗ: filathlos.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist