Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΘα περιοριστεί το πλάτος των πεζοδρομίων στην Oδό Παπανδρέου

Θα περιοριστεί το πλάτος των πεζοδρομίων στην Oδό Παπανδρέου

Από

Ημερομηνία

Πλειάδα θεμάτων συζητήθηκαν στην Επιτροπή Κυκλοφορίας του Δήμου Αγίου Νικολάου που συνεδρίασε διά ζώσης.  Στη συζήτηση παρίσταντο, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, ο πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ Μιχάλης Φαρσάρης και ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Αγίου Νικολάου Πέτρος Ζερβάκης.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Νίκου Σγουρού στην ΑΝΑΤΟΛΗ η Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση του Δημάρχου για την αναδιάταξη της διατομής της οδού Παπανδρέου, στην είσοδο της πόλης. Όπως αποφασίστηκε, θα περιοριστεί κατά 0,30 μ. το πλάτος των πεζοδρομίων για να αποκτήσει ο δρόμος μεγαλύτερο πλάτος και να γίνεται απρόσκοπτα η κίνηση των λεωφορείων και μεγάλων οχημάτων. Επίσης, μετατίθενται οι ζαρντινιέρες προς την κεντρική νησίδα ώστε να διαμορφωθεί λωρίδα κίνησης 3,50 μ. και να αυξηθεί το εύρος του εσωτερικού δρόμου για βελτίωση της στάθμευσης και της τοπικής κυκλοφορίας.

Ομόφωνα εγκρίθηκε και η εισήγηση για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην συμβολή των οδών Μ. Θεοδωράκη και Μίνωος. Εν προκειμένω, αποφασίστηκε η αλλαγή προτεραιότητας για να μειωθεί ο κυκλοφοριακός φόρτος, με το ΣΤΟΠ στην οδό Μίνωος να μεταφέρεται στην πρώην οδό Γνώσεως στο ρεύμα από Λύκεια προς το Αμμούδι.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αντί να μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο τα πάρκιν και τους δρόμους, θα έπρεπε να είχαν φτιάξει ένα ηλεκτρικό τρένο σε όλη την κρήτη, ώστε να μη χρειάζονται καν αυτοκίνητα συνήθως.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Πρόσφατα άρθρα