Αρχική_Τοπικά νέαΟ Δήμος Αγίου Νικολάου για τις νεοϊδρυθείσες εκπαιδευτικές δομές επαγγελματικής εκπαίδευσης στο...

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου για τις νεοϊδρυθείσες εκπαιδευτικές δομές επαγγελματικής εκπαίδευσης στο Λασίθι

Από

Ημερομηνία

Ανακοινώθηκαν χθες από το Υπουργείο Παιδείας, οι νεοϊδρυθείσες εκπαιδευτικές δομές επαγγελματικής εκπαίδευσης στο Λασίθι, μετά την δημοσίευση των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων σε Φ.Ε.Κ.

Η Δημοτική Αρχή Αγίου Νικολάου, πληροφορούμενη το γεγονός, σε σχετική ανακοίνωσή της, τονίζει: «Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση δεχτήκαμε την ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας, για την ί-δρυση και λειτουργία από το νέο σχολικό έτος των παρακάτω εκπαιδευτικών δομών:

α) του Πρότυπου ΕΠΑ.Λ. Νεάπολης

β) του Εργαστηριακού Κέντρου με έδρα το ΕΠΑ.Λ. Νεάπολης και παράρτημα στο ΕΠΑ.Λ. Αγίου Νικολάου

γ) τον Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων που θα λειτουργήσει στο Πρότυπο ΕΠΑ.Λ. Νεάπο-λης

Η άριστη συνεργασία με τn Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου, αλλά και το αμέριστο ενδιαφέρον του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιω-τάκη, όπως και του Γενικού Γραμματέα του ΕΕΚΔΒΜ&Ν κ. Γεώργιο Βούτσινο όλο αυτό το διά-στημα, είχε ως αποτέλεσμα την ίδρυση των νέων εκπαιδευτικών δομών που ενδυναμώνουν την Επαγγελματική Εκπαίδευση στον Δήμο συνολικά και αναβαθμίζουν την ιστορική έδρα της Τεχνικής-Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του νομού μας στη Νεάπολη.

Η κυβέρνηση έχει ήδη προγραμματίσει την χρηματοδότηση των 25 Πρότυπων ΕΠΑ.Λ. (των 6

που ιδρύθηκαν τον Ιούνιο του 2021 και των 19 που ιδρύθηκαν το 2022) από το Ταμείο Ανά-καμψης και Ανθεκτικότητας με το χρηματικό ποσό των 34.107.530,52€, δηλαδή 1.300.000€ περίπου για κάθε Πρότυπο ΕΠΑ.Λ.

Με την ίδρυση Πρότυπου ΕΠΑ.Λ., Εργαστηριακού Κέντρου καθώς και του σύγχρονου Τομέα των Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων στον Δήμο μας, απαντάμε στις σύγχρονες επαγγελματικές προκλήσεις, παρέχοντας γνώσεις και δεξιότητες σε σύγχρονους κλάδους υψηλής ζήτησης, και ταυτόχρονα ικανοποιούμε την ανάγκη αναβάθμισης του επιπέδου της επαγγελματικής εκπαίδευσης στον Δήμο μας.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομα σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα άρθρα