ΑρχικήΣητείαΡεπορτάζΘα τοποθετηθούν ξεχωριστοί, χρωματιστοί κάδοι για διαλογή στην πηγή

Θα τοποθετηθούν ξεχωριστοί, χρωματιστοί κάδοι για διαλογή στην πηγή

Από

Ημερομηνία

Συνεδρίασε υπό την προεδρία του Δημάρχου κ. Γιώργου Ζερβάκη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σητείας. Ετέθη η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου και ΕΣΔΑΚ για τη δημιουργία δικτύου Γωνιών Ανακύκλωσης. Τόσο κατά την εισήγηση του θέματος, όσο και στις δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο κ. Ζερβάκης εστίασε στις προσπάθειες για την καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων. Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεργασία με τον ΕΣΔΑΚ συνάπτεται προγραμματική σύμβαση ώστε να τοποθετηθούν ξεχωριστοί, χρωματιστοί κάδοι, ώστε να γίνεται διαλογή στην πηγή. «Να υπάρχει η δυνατότητα να ξεχωρίσουμε το μέταλλο, το πλαστικό, το γυαλί, το χαρτί. Για να μπορέσει και ο μπλε κάδος να αποσυμφορηθεί ώστε και το οικονομικό όφελος να είναι τέτοιο, που να αποδώσει και κάποια οφέλη στους δημότες».

Με αφορμή και την πρόσφατη υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Απορριμμάτων και ΧΥΤΥ Σητείας ο Δήμαρχος τόνισε ότι «μέλημα όλων θα πρέπει να είναι η λιγότερη παραγωγή απορριμμάτων. Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι μία πολύ δύσκολη και δαπανηρή διαδικασία, διότι τα πάντα μετακυλίονται στους πολίτες. Πρέπει λοιπόν όλοι οι συνδημότες μας να καταλάβουν ότι όσο λιγότερα απορρίμματα παράγουμε τόσο μεγαλύτερο θα είναι το κέρδος για όλους μας, και για το περιβάλλον και για εμάς τους ίδιους. Πρέπει να γίνεται σωστή διαχείριση και των οργανικών και των ενόργανων αποβλήτων. Η διαδικασία δημιουργίας Γωνιών ανακύκλωσης θα επιλύσει αρκετά προβλήματα. Θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ και γίνεται σε συνεργασία με τον ΕΣΔΑΚ».

Με αφορμή τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος επισημάνθηκε η αναγκαιότητα περαιτέρω ενημέρωσης των πολιτών για το μεγάλο ζήτημα της ανακύκλωσης. Ο Σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής Μανόλης Τσιφετάκης υπογράμμισε ότι χρειάζεται συνεχής ενημέρωση προκειμένου να ενεργοποιηθούν περισσότερο οι πολίτες.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πρόσφατα άρθρα