ΑρχικήΑθλητισμόςΟ Μιχ. Βολυράκης ολοκλήρωσε την παρουσία του στις διεθνείς διοργανώσεις αγωνιστικής...

Ο Μιχ. Βολυράκης ολοκλήρωσε την παρουσία του στις διεθνείς διοργανώσεις αγωνιστικής αναρρίχησης

Από

Ημερομηνία

Μοναδικές εμπειρίες βίωσε ο Μιχάλης Βολυράκης το προηγούμενο διάστημα στο χώρο της αγωνιστικής αναρρίχησης, καθώς έπειτα από τη συμμετοχή του στην Πανεπιστημιάδα (παγκόσμιο πρωτάθλημα φοιτητών) στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας και το KI – Kletterzentrum, πήρε μέρος και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της International Federation of Sport Climbing (IFSC).

Ο Αγιονικολιώτης αθλητής του ΣΕΟ Θεσσαλονίκης, εκπροσώπησε τα ελληνικά χρώματα ως μέλος της εθνικής ομάδας μαζί ακόμη με τους Ορφέα Τσαούση, Μάνθο Βαλσαμίδη, Γιάννης Noel-Baker, Έυα Καλλία και Αλεξία Κατέρη, στην πρώτη του συμμετοχή στο κορυφαίο επίπεδο του αγωνίσματος.

Ο Βολυράκης στο boulder κατέλαβε την 134η θέση σε σύνολο εκατόν πενήντα αθλητών, ενώ στο σχοινί ήταν 113ος σε ίδιο αριθμό αθλητών. Γενικότερα η ελληνική αποστολή χαρακτηρίστηκε επιτυχημένη και στις δύο διοργανώσεις. Στο boulder ξεχώρισε ο Noel-Baker ο οποίος ήταν 85ος και στο σχοινί ο Βαλσαμίδης που ήταν 105ος.

Θυμίζουμε ότι στην Πανεπιστημιάδα (παγκόσμιο πρωτάθλημα φοιτητών), ο Βολυράκης στο σχοινί κατέλαβε την 35η θέση σε σύνολο 41 αθλητών και στο boulder, επίσης ισοβάθμησε στην 35η θέση σε 46 αθλητές.

 

«Να συμμετάσχω και την επόμενη χρονιά»

Ο νεαρός αναρριχητής μίλησε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και το δημοσιογράφο Μανόλη Μαρκάκη για την εμπειρία του από τις δύο διοργανώσεις στην αυστριακή πόλη, λέγοντας «Σαν εμπειρία θα την χαρακτήριζα φανταστική για πρώτη φορά που βρέθηκα σε αυτές τις Παγκοσμίου επιπέδου διοργανώσεις και φυσικά στόχος είναι να μπορέσω να συμμετάσχω και την επόμενη χρονιά, καθώς μέσα στο καλοκαίρι παρ’ ότι υπάρχουν κάποιες ακόμη αντίστοιχες διεθνείς διοργανώσεις σχοινιού δεν θα λάβω μέρος, λόγω του ότι το κύριο αγώνισμα μου είναι το boulder. Θεωρώ ότι είχα τις δυνατότητες για κάτι καλύτερο, όμως είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια μου».

Για τη συνέχεια πρόσθεσε «Πλέον θα βρίσκομαι στην Κρήτη, όπου στις αρχές Ιουλίου (1-5/7) στο Αγιοφάραγγο στο Ηράκλειο και το αναρριχητικό πεδίο που υπάρχει, εκεί με την υποστήριξη του υφυπουργού αθλητισμού κ. Αυγενάκη θα διεξαχθεί ένα αναρριχητικό καμπ για όλες τις κατηγορίες αθλητών, παράλληλα με την διαφήμιση του τόπου. Η επόμενη σεζόν θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο με τα εγχώρια πρωταθλήματα και κύπελλα και στοχεύω τη νέα χρονιά να συμμετέχω σε όσο το δυνατόν περισσότερες διοργανώσεις, ιδιαίτερα του εξωτερικού».

 

Πρόσφατα άρθρα