Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΣτην ψηφιακή εποχή πολλές δημοτικές υπηρεσίες - Η νέα ιστοσελίδα του Δήμου...

Στην ψηφιακή εποχή πολλές δημοτικές υπηρεσίες – Η νέα ιστοσελίδα του Δήμου Αγ. Νικολάου

Από

Ημερομηνία

Με βασικούς στόχους την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη και την ενδυνάμωση της διαδραστικότητας και επικοινωνίας με τους δημότες και τους επισκέπτες ανέβηκε πιλοτικά στο διαδίκτυο η νέα ιστοσελίδα του Δήμου Αγίου Νικολάου (https://www.agiosnikolaos.gr).

Η προσπάθεια, όπως δηλώνει στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Χάρης Αλεξάκης, έγινε με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Κρήτης και εντάσσεται στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού και στην κατεύθυνση του στρατηγικού σχεδιασμού που χαράσσεται από τον Δήμο. Παρέχει πολλές νέες δυνατότητες και στους δημότες αλλά και στους επισκέπτες της περιοχής, που μέσα από ένα εύχρηστο και φιλικό ιστότοπο μπορούν να ενημερωθούν για τις τρέχουσες εξελίξεις, ανακοινώσεις και εκδηλώσεις, για τις αρμοδιότητες των υπηρεσιών, να δουν πληροφορίες για δημοτικές επιχειρήσεις και οργανισμούς, να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα αιτήματά τους αλλά και να διασυνδεθούν μέσω της τουριστικής ιστοσελίδας του Δήμου Αγίου Νικολάου (www.agiosnikolaoscrete.com)  «περιδιαβαίνοντας» και εξερευνώντας την πόλη, την ακτογραμμή και την ενδοχώρα μέσω των πληροφοριών και του φωτογραφικού υλικού.

Ηλεκτρονικά αιτήματα

Σημαντικό είναι και το κομμάτι της ηλεκτρονικής υποβολής αιτημάτων στο Δήμο (με χρήση των κωδικών taxisnet), με μια σειρά από ηλεκτρονικές υπηρεσίες (e-Υπηρεσίες) που είναι διαθέσιμες για τους δημότες και μπορούν να διεκπεραιωθούν χωρίς να χρειαστεί να επισκεφθούν τον Δήμο ή τα ΚΕΠ –  όπως π.χ. έκδοση Πιστοποιητικού Οικογενειακής Κατάστασης ή Γέννησης, Βεβαίωση Μόνιμης Κατοικίας, Πιστοποιητικό Ταυτοποίησης, Αλλαγή Διεύθυνσης Κατοικίας, Ληξιαρχικές Πράξεις.

Επίσης, οι δημότες έχουν τη δυνατότητα να αποστείλουν μέσω της ιστοσελίδας αιτήματα προς την Τεχνική Υπηρεσία για Βλάβες Οδών (φθορές οδοστρωμάτων, λακκούβες, πεζοδρόμια, κιγκλιδώματα, διαγραμμίσεις, ράμπες κ.λπ.) ή Εκτέλεση έργων Οδοποιίας (αιτήματα  για ασφαλτοστρώσεις, τσιμεντοστρώσεις, πλακοστρώσεις, διαμορφώσεις), Βλάβες Δημοτικού Φωτισμού, Επέκταση και συμπλήρωση δικτύου Δημοτικού Φωτισμού, Τοποθέτηση Πινακίδων Σήμανσης, Συντήρηση Υπαίθριων Χώρων (παιδικές χαρές, πάρκα, πλατείες, χώροι αναψυχής κ.λπ.) και σχολικών κτιρίων, Χορήγηση θέσης στάθμευσης για ΑμεΑ.

Προς την Υπηρεσία Καθαριότητας και Περιβάλλοντος μπορούν να υποβληθούν αιτήματα για Απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων, Βεβαίωση εφαρμογής προγράμματος ανακύκλωσης και αποκομιδής απορριμάτων, Μετακίνηση κάδου απορριμάτων και προς την Υπηρεσία Περιβάλλοντος & Πρασίνου αιτήματα για Κλάδεμα ή κοπή δένδρων σε κοινόχρηστο χώρο, Πιστοποίηση ηλεκτρονικής ταυτοποίησης ζώου συντροφιάς ή Υιοθεσία αδέσποτου ζώου συντροφιάς.

Άλλωστε, ο τομέας της ψηφιακής μετάβασης είναι από τους τομείς που αναπτύχθηκαν και εξελίχθηκαν την τελευταία τριετία στον βαθμό που το gov.gr, η βασική μεταρρύθμιση που έλαβε χώρα από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, περιλαμβάνει πια κοντά στις 1.400 ψηφιακές διαδικασίες ενώ προ πανδημίας ξεκίνησε με 531.Με βασικό στόχο «οι διαδικασίες να γίνονται πολιτοκεντρικά», όπως επισημαίνει σε κάθε ευκαιρία και ο αρμόδιος υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης.

«Νομίζω ότι αυτή η μετάβαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό ήταν κάτι που είχαμε και έχουμε ανάγκη και ήδη έχει ξεκινήσει η υλοποίηση και στον Άγιο Νικόλαο, στόχος είναι να αναβαθμίσουμε το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες», σημειώνει ο κ. Αλεξάκης, που βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στις συναντήσεις με τον κ. Πιερρακάκη στο Ηράκλειο εκπροσωπώντας τον Δήμο Αγίου Νικολάου. «Αρχίσαμε με αυτό το φιλικό προς τον επισκέπτη σάιτ και θα συνεχίσουμε το επόμενο διάστημα με μια σειρά αντίστοιχου χαρακτήρα και περιεχομένου δράσεις».

Ψηφιακή γραφειοκρατία και αναλφαβητισμός

Ο ίδιος ενστερνίζεται δε απόλυτα και την θέση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης ότι είναι ανάγκη πέρα από το ψηφιακό να υπάρξουν αλλαγές και στο θεσμικό κομμάτι, «προκειμένου να σταματήσουμε να ψηφιοποιούμε τη γραφειοκρατία».

Ενώ ζήτημα προς επίλυση αποτελεί και ο ψηφιακός αναλφαβητισμός που ενυπάρχει σε ένα μέρος του πληθυσμού. «Πρέπει όλοι να εξοικειωθούν σε μεγαλύτερο βαθμό με αυτές τις πλατφόρμες, όπως τόνισε και ο υπουργός και για το λόγο αυτό το υπουργείο προχωρά και τη διαδικασία του ‘ψηφιακού συμπαραστάτη’ που θα βρίσκεται στο ΚΕΠ ώστε να βοηθά τους πολίτες σε τέτοιες περιπτώσεις. Όταν δηλαδή έχουμε ένα εργαλείο έχουμε τη μία πλευρά, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εάν η άλλη πλευρά δεν είναι τόσο εξοικειωμένη θα υπάρχει και αποτέλεσμα».

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Αλεξάκης καλεί κάθε πολίτη να επισκεφθεί την ιστοσελίδα και να αποστείλει την όποια παρατήρηση έχει στο email tpe@dimosagn.gr . Ήδη, όπως λέει, έχουν παραληφθεί αιτήματα και παρατηρήσεις. «Ήδη βλέπουμε ότι ο κόσμος ανταποκρίνεται και επιζητούμε τις παρατηρήσεις για να γίνουμε ακόμη καλύτεροι».

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

Πρόσφατα άρθρα