Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΣκέτος ή μέτριος ο καφές μας;

Σκέτος ή μέτριος ο καφές μας;

Από

Ημερομηνία

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ το 2015, όσοι πίνουν ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα έχουν μειωμένο κίνδυνο θανάτου. Ο καφές, λένε, διεγείρει το νευρικό σύστημα, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους διασπώντας τα λιπαρά οξέα.

* Παρόλα αυτά, οι επιστήμονες ανακάλυψαν κάτι που μπορεί να δυσαρεστήσει ορισμένους, καθώς διαπίστωσαν ότι ο μέτριος έχει περισσότερα οφέλη για την υγεία, σε σχέση με τον σκέτο (in.gr). Χαρακτηριστικά, μια κουταλιά ζάχαρη μπορεί να μειώσει ακόμα και 30% τις πιθανότητες θανάτου, σε σχέση με όσους προτιμούν τον σκέτο καφέ. Επίσης, μπορεί ο καφές να έχει θετικές επιπτώσεις στη διάθεση και τη λειτουργία του εγκεφάλου δεν πρέπει όμως να τον πίνουμε με άδειο στομάχι ή να αντικαθιστούμε το πρωινό μόνο με καφέ, καθώς έτσι στερούμε από το σώμα μας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται.

ΥΓ.: Μιας και αναφέρομαι σε θέμα υγείας, σύμφωνα με μια νέα βραζιλιάνικη επιστημονική έρευνα, με θάνατο μέσα στην επόμενη δεκαετία κινδυνεύουν όσοι μεσήλικες ή άνθρωποι τρίτης ηλικίας δεν μπορούν να σταθούν στο ένα πόδι για δέκα δευτερόλεπτα χωρίς άλλο στήριγμα, ενώ είχαν τα χέρια στα πλευρά τους και κοιτούσαν ίσια απέναντι. Το δοκίμασα και, τουλάχιστον για τώρα, δεν έχω πρόβλημα!

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ

Πρόσφατα άρθρα