Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΔεύτερο πρόστιμο σε περίπτερα στον Αγ. Νικόλαο

Δεύτερο πρόστιμο σε περίπτερα στον Αγ. Νικόλαο

Από

Ημερομηνία

Μόλις δύο από τα δέκα τέσσερα περίπτερα που λειτουργούν στο Δήμο Αγίου Νικολάου, συμμορφώθηκαν προς τις υποδείξεις του Δήμου, μετά την επιβολή του πρώτου προστίμου, που επιβλήθηκε κυρίως για κατάληψη επιπλέον κοινόχρηστου χώρου από εκείνον που δικαιούνται και τους παραχωρείται.

Όπως είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μανόλης Λεμπίδης, κατόπιν της διαπίστωσης ότι ελάχιστοι από τους περιπτερούχους προσαρμόστηκαν σε όσα ορίζει ο Κανονισμός, η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου προχώρησε στην επιβολή και δεύτερου προστίμου.

Εκτός από την κατάληψη κοινοχρήστου χώρου επιπλέον εκείνου που αναλογεί σε κάθε περίπτερο, πολλά περίπτερα παραβιάζουν νομοθετικές διατάξεις απαγόρευσης ανάρτησης διαφημίσεων προϊόντων καπνού (συμβατικά και ηλεκτρονικά τσιγάρα) κάτι που τους γνωστοποιήθηκε αυτές τις μέρες με ατομική επιστολή από την αρμόδια Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας.

Δεδομένου ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε το «πράσινο φως» για την εφαρμογή και έλεγχο τήρησης του Κανονισμού Λειτουργίας του Δήμου, η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να τον εφαρμόσει, αποκαθιστώντας κοινό πλαίσιο λειτουργίας και καταπολεμώντας φαινόμενα ανομίας, που διαμορφώνουν όρους αθέμιτου ανταγωνισμού.

Όπως τόνισε ο κ. Λεμπίδης, ο κοινόχρηστος χώρος, είναι πολύτιμος για το κοινωνικό σύνολο που κατά προτεραιότητα δικαιούται να τον χρησιμοποιεί και η απόσπαση και απόδοσή του σε επαγγελματίες και εμπόρους για οικονομική εκμετάλλευση, πρέπει να ακολουθεί αυστηρούς κανόνες, να γίνεται με όρους και προϋποθέσεις που θα ελέγχονται αυστηρά και θα τηρούνται με σεβασμό από εκείνους που κάνουν κατάληψη και έχουν οικονομικό όφελος απ’ αυτόν.

Όπως εξήγησε, εφόσον μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα οι περιπτερούχοι δεν προσαρμοστούν προς τις υποδείξεις των αρμοδίων οργάνων, ο Δήμος, όπως προβλέπει ο Κανονισμός θα προχωρήσει σε κατάσχεση εμπορευμάτων κλπ. και κλείσιμο των περιπτέρων.

Εξ άλλου, ο αντιδήμαρχος είχε επικοινωνία με το Λιμενικό Ταμείο και τη Λιμενική Αστυνομία, αφού θα πρέπει και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο να προχωρήσει σε εφαρμογή αντίστοιχων μέτρων ελέγχου και, όπου προβλέπεται, επιβολή προστίμων, στα περίπτερα της ζώνης αρμοδιότητός τους, στο πλαίσιο της ενιαίας πολιτικής που εφαρμόζεται σε όλο το Δήμο.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

 

Πρόσφατα άρθρα