Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΗ παραχώρηση χώρου δίπλα στην είσοδο της μαρίνας

Η παραχώρηση χώρου δίπλα στην είσοδο της μαρίνας

Από

Ημερομηνία

Αλλάζει, ύστερα από πολλά χρόνια, το καθεστώς της απ’ ευθείας παραχώρησης του υπαίθριου χώρου, δεξιά από την είσοδο της μαρίνας Αγίου Νικολάου, για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων από την απέναντι, γωνιακή καφετέρια.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΑΕΑΝ επισημάνθηκε ότι ο συγκεκριμένος χώρος ανήκει στη δικαιοδοσία της ΔΑΕΑΝ και απέχοντος του Δήμου από τη σχετική διαδικασία παραχώρησης, αποφασίστηκε η προκήρυξη πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση του χώρου, αφού απ’ ευθείας παραχώρηση η ΔΑΕΑΝ δεν επιτρέπεται να κάνει.

Από το σύνολο της επιφάνειας των 216 μ., που καταμετρήθηκε στο συγκεκριμένο προς παραχώρηση τμήμα της παραλίας της Άμμου, αφαιρέθηκε τμήμα κοινόχρηστου διαδρόμου πρόσβασης στην πλαζ και η υπόλοιπη επιφάνεια 174 τ.μ. θα προκηρυχθεί με τιμή εκκίνησης 16 ευρώ/ τ.μ. ετησίως. Η μίσθωση θα είναι τριετούς διάρκειας με λήξη το 2024. Όπως διευκρινίστηκε η κανονική τιμή μίσθωσης κοινόχρηστου χώρου για τραπεζοκαθίσματα είναι 32 ευρώ/ τ.μ., αλλά στα 12μηνης λειτουργίας καταστήματα γίνεται έκπτωση 50%.

Ν.Τ.

Πρόσφατα άρθρα