Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΉρθαν από Αγγλία και Αμερική και αποχαιρέτησαν τον αγαπημένο τους στη θάλασσα...

Ήρθαν από Αγγλία και Αμερική και αποχαιρέτησαν τον αγαπημένο τους στη θάλασσα της Αμμουδάρας

Από

Ημερομηνία

Μια ξεχωριστή, όχι συνηθισμένη, τελετή έλαβε χώρα στην παραλία της Αμμουδάρας. Η οικογένεια του Colm Casey -ενός Βρετανού, τακτικού επισκέπτη του τόπου μας – σκόρπισε την τέφρα του στη θάλασσα της Αμμουδάρας, την οποία ερωτεύτηκε με πάθος, για την ομορφιά του τοπίου, την καλοσύνη και τα ειλικρινή αισθήματα των ανθρώπων που γνώρισε εδώ, αναπτύσσοντας ισχυρούς φιλικούς δεσμούς. Ήταν οι λόγοι για τους οποίους ο ίδιος, με πολλά από τα μέλη της οικογένειάς του επέστρεφαν σχεδόν κάθε χρόνο για διακοπές στον Αγιο Νικόλαο και στην αγαπημένη τους Αμμουδάρα, από το 2003 και μετά.

Ο Κόλμ απεβίωσε στις 20 Απριλίου 2021. Ήταν ένας ευγενής, καλοσυνάτος άνθρωπος, πάντα με ένα ζεστό χαμόγελο το οποίο χάριζε σε όποιον συναντούσε, έστω και για πρώτη φορά. Οσοι τον γνώρισαν, μιλούν για ένα ιδιαίτερο άτομο, με ιδιαίτερο πρόσωπο, αναντικατάστατο για τους οικείους του που τον έχασαν. Ανιδιοτελής και δοτικός στους φίλους, ανάπτυξε φιλίες στον τόπο μας, τα 18 χρόνια που επέστρεφε και τους συναντούσε στη διάρκεια των διακοπών του.

«Η «Ελληνική Οδύσσεια» της οικογένειας ξεκίνησε το 2003 όταν αφίχθηκαν για πρώτη φορά, επιλέγοντας την Αμμουδάρα ως διαμονή για τις διακοπές τους. Και τότε, μια οικογενειακή ομάδα είχε ταξιδέψει επιλέγοντας τον Αγιο Νικόλαο για να συνεορτάσουν τα γενέθλια ενός κοριτσιού της οικογένειας. Από τότε επιστρέφουν κάθε χρόνο. Ο Colm Casey ταξίδεψε για να συμμετάσχει σε πολλές από αυτές τις οικογενειακές γιορτές στη διάρκεια των διακοπών και ερωτεύτηκε την Κρήτη, τους ανθρώπους και τον πολιτισμό της, τονίζει η αδελφή του Trish. Και συμπληρώνει: «Περνάμε υπέροχα εδώ στο Poppys, αλλά αυτό δεν αποτελεί έκπληξη για εμάς, πάντα νιώθαμε ότι είμαστε ανάμεσα σε φίλους εδώ στην Poppy Villas. Και ο Colm  το ένιωθε απόλυτα αυτό. Αγαπούσε τις διακοπές του στην Αμμουδάρα, τόσο πολύ που το συνταξιοδοτικό του σχέδιο ήταν να μετακομίσει μόνιμα εδώ, αγοράζοντας ένα σπίτι στην περιοχή. Δυστυχώς, αυτό δεν έμελλε να πραγματωθεί… Πέθανε πέρυσι στις 20 Απριλίου και ήταν μόλις 60 ετών. Λείπει κάθε μέρα σε όλους όσους τον αγάπησαν».

Ήταν τόσο αγαπητός στους οικείους του, που γνωρίζοντας ότι θα ήταν και δική του επιθυμία, αποφάσισαν και διατήρησαν μια μικρή ποσότητα από την τέφρα του για να τη φέρουν και να τη σκορπίσουν στον τόπο που αγάπησε πολύ τα τελευταία 20 χρόνια. Συνολικά 21 άτομα ταξίδεψαν, άλλοι από τη Μεγάλη Βρετανία, άλλοι από την Αμερική όπου ζουν σήμερα, μόνο και μόνο για να  επανασυνδεθούν, να μείνουν πάλι όλοι μαζί και τις μέρες των διακοπών τους στην Αμμουδάρα, να μοιραστούν γλυκές αναμνήσεις από τις μέρες που ήταν μαζί τους ο Κολμ.

Συνολικά 21 άτομα συγγενείς του και στενοί φίλοι συγκεντρώθηκαν στην παραλία της Αμμουδάρας, πριν ανατείλει ο ήλιος. Τοποθέτησαν την τεφροδόχο περιστοιχισμένη από τέσσερα κεριά και τη φωτογραφία του. Ενώ περίμεναν τον ήλιο να εμφανιστεί στον ορίζοντα και μοιράστηκαν γεγονότα  και χαρούμενες στιγμές που έζησαν με τον εκλιπόντα. Με υπόκρουση μουσική και τραγούδια που αγαπούσε και τραγουδούσαν στις παρέες τους, οι O’ Doherties, οι Μc Tiernans, οι Caseys, οι Greeneys  κ.α. τραγούδησαν και προσευχήθηκαν όλοι μαζί, συγκινημένοι, κρατώντας από ένα λευκό λουλούδι στα χέρια. Τέσσερις απ’ αυτούς μόλις ξεπρόβαλαν οι πρώτες ακτίνες του ήλιου, βούτηξαν στα νερά της Αμμουδάρας και πηγαίνοντας όσο πιο βαθιά μπορούσαν, σκόρπισαν τις στάχτες του Κολμ στα νερά που κολυμπούσε και εκείνος,  ενώνοντάς τον με τα στοιχεία της φύσης που λάτρεψε. Φορτισμένοι όλοι συναισθηματικά από την ένταση της στιγμής, αποχαιρέτησαν τον αδελφό, τον φίλο, ρίχνοντας λουλούδια στη θάλασσα με την υπόσχεση ότι δεν θα τον ξεχάσουν.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

.

 

Πρόσφατα άρθρα