ΑρχικήΧανιάΡεπορτάζΑκτινολόγος επιτέθηκε φραστικά σε ειδικευόμενη στο Νοσοκομείο Χανίων

Ακτινολόγος επιτέθηκε φραστικά σε ειδικευόμενη στο Νοσοκομείο Χανίων

Από

Ημερομηνία

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων την Κυριακή, όταν έφθασε στο Νοσοκομείο 18χρονος πολυτραυματίας από τροχαίο στο Ν. Χανίων.

Όπως αναφέρουν τα “Χανιώτικα Νέα” στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, εφημέρευε ειδικευόμενη γιατρός η οποία εξέτασε το σοβαρό περιστατικό και διαπίστωσε από τον πρώτο έλεγχο ότι χρειαζόταν επείγουσα αξονική. Για αυτόν τον λόγο κάλεσε άμεσα τον ακτινολόγο εφημερίας, ο οποίος όμως αρνήθηκε να πραγματοποιήσει την αξονική τομογραφία, αμφισβητώντας την ειδικευόμενη και λέγοντάς της να τον καλέσει ο επιμελητής της, ενώ εκείνη επέμενε για το επείγον του περιστατικού.

Η ειδικευόμενη επικοινώνησε με τους επιμελητές, οι οποίοι αφού ενημερώθηκαν για την κατάσταση του 18χρονου της απάντησαν πως με αυτά τα δεδομένα πράγματι ήταν επείγουσα η αξονική τομογραφία και στη συνέχεια ενημέρωσε εκ νέου τον ακτινολόγο. Ο ακτινολόγος τότε άρχισε να φωνάζει, ενώ τον κάλεσε κι ο διευθυντής χειρουργός για να ζητήσει επείγουσα αξονική για τον 18χρονο.

Στη συνέχεια, ο ακτινολόγος μετέβη στα Επείγοντα και επιτέθηκε φραστικά στην ειδικευόμενη γιατρό, ενώ πήγε και να χειροδικήσει εναντίον της. Φυσικά, η αξονική τομογραφία πραγματοποιήθηκε κανονικά στον 18χρονο ασθενή, ο οποίος μπήκε επειγόντως χειρουργείο.

Τα Χ.ν. επικοινώνησαν με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, κ. Γιώργο Μπέα και όπως μας ανέφερε διέταξε διενέργεια κατεπείγουσας ένορκης διοικητικής εξέτασης (ΕΔΕ), την οποία θα διενεργήσει ο Διευθυντής της Ιατρικής υπηρεσίας κ. Παπαδάκης, για τη διερεύνηση πειθαρχικών παραπτωμάτων, σύμφωνα με τα αναφερόμενα της καταγγέλλουσας ιατρού.

Πρόσφατα άρθρα