Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΓια «χαμένες ευκαιρίες» κατηγόρησε η αντιπολίτευση τη Δημοτική Αρχή Αγ. Νικολάου

Για «χαμένες ευκαιρίες» κατηγόρησε η αντιπολίτευση τη Δημοτική Αρχή Αγ. Νικολάου

Από

Ημερομηνία

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου που έγινε με τηλεδιάσκεψη ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Κοκκίνης μίλησε για πάρα πολύ σημαντικές, χαμένες ευκαιρίες, για το Δήμο Αγίου Νικολάου, εξηγώντας ότι σε άλλους δήμους της Κρήτης κατανέμονται σημαντικές χρηματοδοτήσεις έργων υποδομής και παρεμβάσεις (αναπλάσεις δημόσιων χώρων, ποδηλατοδρόμια, πεζοδρομήσεις, άλλοι χώροι αναψυχής κλπ.) από το Ταμείο Ανάκαμψης, ύστερα από πρόσκληση του Υπουργείου Οικονομικών για προτάσεις ένταξης. Ο Δήμος Αγίου Νικολάου ήταν και πάλι απών απ’ αυτό, είπε ο κ. Κοκκίνης, ενώ έξι άλλοι δήμοι της Κρήτης έλαβαν σοβαρά κονδύλια εντάσσοντας τις προτάσεις που είχαν υποβάλει.

Για άλλη μια φορά, άσκησε έντονη κριτική στη δημοτική αρχή, σχετικά με την αδυναμία, όπως είπε, να διεκδικήσει, να προωθήσει και να ολοκληρώσει έργα κά. δράσεις, καλώντας τη να παραιτηθεί, αν δεν μπορεί να το πράξει, όπως έχει επαναλάβει και άλλες φορές, στο παρελθόν ο κ. Κοκκίνης, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά, ότι «κάποιοι άλλοι, θα μπορέσουν καλύτερα από σας…».

– Ο κ. Κοκκίνης επανέλαβε την ανησυχία του, σχετικά με το αν ο Δήμος έχει ενεργήσει και κάνει όσα πρέπει να γίνουν στο πλαίσιο της υπεράσπισης της δημοτικής ακίνητης περιουσίας, ειδικά αναφορικά με τις διαδικασίες που εξελίσσονται για τους δασικούς χάρτες. Κάλεσε τη δημοτική αρχή να προχωρήσει στις ενστάσεις που επιβάλλεται να γίνουν, σε χαρακτηριζόμενες ως δασικές εκτάσεις που ανήκουν στο Δήμο.

– Επανέφερε το θέμα της τύχης της κατασκευής του αποστραγγιστικού έργου της Αμμουδάρας. Θα πρέπει να διευκρινιστεί από την Περιφέρεια τί πρόκειται να γίνει, ώστε πριν φτάσουμε στο χειμώνα, να  κατασκευαστεί το έργο προκειμένου σε περίπτωση πλημμυρικών φαινομένων να μην πληγούν κάτοικοι του οικισμού.

– Επεσήμανε την ανάγκη πλήρους και ικανής προετοιμασίας από το Δ. Λιμενικό Ταμείο, για την νομική υπεράσπιση στο Συμβούλιο της Επικρατείας, της απαλλοτριωμένης έκτασης στο Καθολικό, γιατί πλησιάζει το φθινόπωρο, που θα εκδικαστεί και θα κριθεί η υπόθεση. «Εμείς θεωρούμε την έκταση αυτή στο Καθολικό ως δημόσιο χώρο και ως τέτοιον θα τον υπερασπιστούμε, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου», είπε ο κ. Κοκκίνης, τονίζοντας ότι η νομική υπεράσπιση του θέματος θα πρέπει να έχει εξασφαλίσει και την πολιτική υπεράσπισή του, από το Δήμο και το Δ. Λιμενικό Ταμείο, σε πρώτη ανάλυση.

 

«Δύο πρόσωπα»

«Αυτή η πόλη παρουσιάζει δύο πρόσωπα», είπε ο κ. Ανδριώτης: Το φωτεινό/φωταγωγημένο των λαμπερών εκδηλώσεων και το σκοτεινό/υποφωτισμένο διαφόρων -μεταξύ αυτών και κεντρικών- σημείων της πόλεως». Και ανέφερε ως σκοτεινές ζώνες, μεγάλο τμήμα του παραλιακού δρόμου, αλλά και του παραποτάμιου, περιφερειακού δρόμου. Ευθύνες γι’ αυτό επέρριψε στον αντιδήμαρχο Κων. Καστελλιανάκη, για την αδυναμία αναβάθμισης του φωτισμού στην πόλη, που ως τουριστική, της αξίζει καλύτερη εικόνα και κυρίως… πιο φωτεινή τα βράδια.

 

Επέλαση ανεμογεννητριών

Ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γεωρ. Φιλιππάκης αναφέρθηκε στην αντίφαση, που ενέχει η μέριμνα για την προστασία και την ανάδειξη του μνημειακού αποθέματος σε σχέση με την επέλαση των ανεμογεννητριών και την αλλοίωση του φυσικού τοπίου, που σε συνάρτηση με τον πολιτιστικό- μνημειακό πλούτο του τόπου μας, αποτελεί παράγοντες βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης.

Ο κ. Φιλιππάκης άσκησε κριτική, γενικότερα στους δημάρχους, με αποδέκτη και το δήμαρχο Αγίου Νικολάου,  που αποδέχονται την κυβερνητική πολιτική με την οποία, όπως υποστηρίζει, προκύπτει πάλι έλλειμμα στις προσλήψεις καθαριστριών στα σχολεία. Χωρίς να ασκείται ικανή πολιτική πίεση, που θα υποχρεώσει την κυβέρνηση να αποδώσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πόρους, που θα μετατραπούν σε υπηρεσίες προς τους πολίτες για τη βελτίωση υποδομών και ποιότητας ζωής.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Πρόσφατα άρθρα