Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΟι συνεχιζόμενες εργασίες στο «Ερμής» τους προκαλούν τεράστια δυσφήμιση και ζημιά-Σε απόγνωση...

Οι συνεχιζόμενες εργασίες στο «Ερμής» τους προκαλούν τεράστια δυσφήμιση και ζημιά-Σε απόγνωση οι γειτονικές επιχειρήσεις του παραλιακού

Από

Ημερομηνία

Με οικονομική εξόντωση απειλούνται ξενοδοχειακές και εμπορικές επιχειρήσεις που λειτουργούν πέριξ του εργοταξίου, του ανακατασκευαζόμενου ξενοδοχείου «Ερμής» στον παραλιακό δρόμο, λόγω της αδιαφορίας των υπευθύνων της εταιρείας, να εφαρμόσουν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου, περί  διακοπής των οχλουσών εργασιών στο κτιριακό συγκρότημα, όπου εξελίσσονται για τρίτη σεζόν φέτος.

Η διαφορά φέτος είναι ότι η όχληση είναι πολύ πιο αισθητή στις γύρω επιχειρήσεις, γιατί έχουν σχετικά μεγαλύτερες  πληρότητες, ενώ τις δυο προηγούμενες χρονιές λόγω της πανδημίας, το πρόβλημα δεν ήταν τόσο οξύ. Φέτος, όμως, τα ξενοδοχεία υφίστανται μεγάλη ζημιά, αφού οι πελάτες τους δυσφορούν και διαμαρτύρονται για το θόρυβο και την «αταξία» στον περιβάλλοντα χώρο.

Συχνές είναι δε και οι αποχωρήσεις πελατών τους και πολλές οι αρνητικές κριτικές που γράφουν σε ταξιδιωτικές πλατφόρμες, γεγονός που χαντακώνει τα ξενοδοχεία αυτά, δεδομένου ότι οι δημοσιευόμενες κριτικές αποτελούν πλέον κρίσιμο στοιχείο επιλογής ενός τουριστικού καταλύματος από έναν εν δυνάμει πελάτη.

Από τον «Άννα» στον «Καϊάφα», παραπέμπει η μία αρχή στην άλλη, τους απεγνωσμένους επιχειρηματίες, που η συγκυρία τους έφερε να λειτουργούν επιχειρήσεις, οι οποίες γειτνιάζουν με το ανακαινιζόμενο και επεκτεινόμενο καθ’ ύψος, πρώην ξενοδοχείο «Ερμής»… Οι θορυβώδεις, κάθε είδους, εργασίες στο ανακατασκευαζόμενο ξενοδοχείο συνεχίζονται απρόσκοπτα και πυρετωδώς και μετά τις 15 Ιουνίου, που έληξε η παράταση εκτέλεσης «οχλουσών» εργασιών, την οποία είχε δώσει το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά παρέκκλιση του Κανονισμού Λειτουργίας του Δήμου.

Εντούτοις, όπως καταγγέλλουν οι επιχειρηματίες που λειτουργούν μικρές ή μεγαλύτερες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις πέριξ του εργοταξίου, οι εργασίες συνεχίζονται μέχρι σήμερα, προκαλώντας συχνά αφόρητο θόρυβο, αλλά και σκόνη, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις τους να έχουν υποστεί τεράστια δυσφήμιση και οικονομική ζημιά.

Τέσσερις επιχειρηματίες έκαναν δηλώσεις στην ΑΝΑΤΟΛΗ, καταγγέλλοντας την καταστρατήγηση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και του Κανονισμού Λειτουργίας της πόλεως κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Η κατάσταση, όπως τόνισαν, είναι ανεξέλεγκτη και δυστυχώς, οι εκκλήσεις τους, τόσο προς το Δήμο, όσο και προς την Ελληνική Αστυνομία, έχουν πέσει, μέχρι σήμερα, στο κενό… Όπως κατήγγειλαν, στις συχνές- πυκνές τηλεφωνικές διαμαρτυρίες και καταγγελίες που κάνουν στην Αστυνομία, για το πρόβλημα, μέχρι σήμερα μόνο ένα πρόστιμο 300 ευρώ έχει επιβληθεί στην εταιρεία.

Απογοητευμένοι, καταγγέλλουν ότι συνήθης επωδός στις κλήσεις τους στην Αστυνομία είναι… «τα παράπονά σας στο Δήμο», από το δε Δήμο, «να το καταγγείλετε στην Αστυνομία». Δεν είναι δυνατόν, όπως είπαν χαρακτηριστικά, να γίνονται «μπαλάκι» μεταξύ των δύο Υπηρεσιών, που έχουν και την ευθύνη να βάλουν τάξη στην πόλη ή να αγνοούνται επιχειρήσεις που έστω μικρές ή μεσαίες, προσφέρουν επί δεκαετίες σ’ αυτή την πόλη, και λόγω «μεγέθους» να επιτρέπεται σε μια νέα επιχείρηση να ενεργεί ανεξέλεγκτα, απειλώντας τις δικές τους με αφανισμό.

Παρά τις επανειλημμένες εξώδικες διαμαρτυρίες, για απουσία των ενδεδειγμένων μέτρων ασφαλείας και ρύπανσης, αλλά κυρίως για πρόκληση έντονου θορύβου από εκτελούμενες εργασίες, αυτό που έχουν εισπράξει οι διαμαρτυρόμενοι, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, είναι η αδιαφορία και η ειρωνεία από στελέχη της ιδιοκτήτριας εταιρείας που εκτελεί τις εργασίες.

Η κ. Καλλιόπη Μυλωνάκη, ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου, με μεσοτοιχία με το ανακατασκευαζόμενο ξενοδοχείο,  επί της οδού Σαλαμίνος, παρέθεσε σειρά από βίντεο, στα οποία καταγράφει απερίγραπτο θόρυβο από κομπρεσέρ και άλλα παλλόμενα εργαλεία, να κατακλύζει όλους τους χώρους του ξενοδοχείου της, που καθιστούσε αδύνατη την παραμονή εντός του κτηρίου όχι μόνο πελατών, αλλά και προσωπικού και της ίδιας της ιδιοκτήτριας!

Η κ. Ελευθερία Βολυράκη – ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου επί της οδού Μαραθώνος και σουπερμάρκετ με πρόσοψη στον παραλιακό, κατήγγειλε τα ελλιπή μέτρα προστασίας, όπως μαρτυρεί και η κατάρρευση τεράστιας σκαλωσιάς, που επειδή συνέβη νυχτερινή ώρα αποφεύχθηκαν ανθρώπινα θύματα. Επίσης κατήγγειλε εκτεταμένη ρύπανση από σκόνη που προέρχεται από το εργοτάξιο και προκαλεί πρόβλημα στη διατήρηση των ενοικιαζόμενων δωματίων και των πωλούμενων προϊόντων στο σουπερμάρκετ που διατηρεί δίπλα από το εργοτάξιο.

Ο κ. Στέλιος Φιλιππάκης, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Μistral Βay» δήλωσε: «Εξ αιτίας των εκτελούμενων εργασιών, δίπλα μας, δεν μπορούμε να δουλέψουμε! Θα υποχρεωθούμε να κλείσουμε τα ξενοδοχεία μας επειδή αυτοί θέλουν να κάνουν οικοδομικές εργασίες το καλοκαίρι! Είναι δυνατόν να γίνονται τέτοια πράγματα μέσα στον Αύγουστο; Ο θόρυβος είναι μεγάλος και η ενόχληση των πελατών και οδηγούν όσους μπορούν και δεν έχουν κλείσει μέσω τουριστικών γραφείων να αποχωρήσουν, ζητώντας επιστροφή των χρημάτων τους. Όσοι αναγκαστικά παραμείνουν, γράφουν στη συνέχεια αρνητικές κριτικές και έτσι δυσφημίζεται το ξενοδοχείο. Επιπλέον ο τζίρος του ξενοδοχείου έχει μειωθεί κατά πολύ, όπως μαρτυρούν οι ισολογισμοί της εταιρείας του, τόνισε ο κ. Φιλιππάκης. Εξήγησε ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, στις εκκλήσεις και στις διαμαρτυρίες τους τόσο προς το Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και στην Αστυνομία που καταφεύγουν, δεν βρίσκουν ανταπόκριση και είναι αποφασισμένοι να προσφύγουν στα δικαστήρια, διεκδικώντας αποζημιώσεις για διαφυγόντα κέρδη και δυσφήμιση της εταιρείας. Η ψυχική οδύνη, που υφίστανται τα τελευταία αυτά χρόνια τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του, από τότε που ξεκίνησαν οι εργασίες στο διπλανό ξενοδοχείο, είναι ανυπολόγιστη, αφού ο βίος τους έχει γίνει αβίωτος, ωθώντας τους να ζητήσουν ειδική φαρμακευτική αγωγή. Όχι μόνο πελάτες, ούτε εργαζόμενους δεν μπορούν να κρατήσουν στο ξενοδοχείο, αφού ούτε εκείνοι δεν μπορούν να αντέξουν το συνεχή θόρυβο και τη ρύπανση που προκαλείται στις εγκαταστάσεις που χρειάζονται διαρκώς καθάρισμα, επιβαρύνοντας επιπλέον το λειτουργικό κόστος.

Οι επιχειρηματίες τόνισαν ότι θύματα, δεν είναι μόνο οι επιχειρήσεις τους. Ζημιά προκαλείται και στην εικόνα της πόλεως, σε ένα από τα πλέον επίκαιρα και πολυσύχναστα σημεία που είναι ο παραλιακός δρόμος, τον οποίο ειδικά κατά τη διάρκεια της υψηλής τουριστικής περιόδου, διασχίζουν πλήθος επισκέπτες. Η εικόνα αυτή του γιαπιού, των συσσωρευμένων μπαζών στο ισόγειο, απ’ όπου ο άνεμος σηκώνει σκόνη και την πετάει στα πρόσωπα των περιπατητών, δυσφημεί την πόλη ολόκληρη, κατέληξαν.

ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

 

Πρόσφατα άρθρα