ΑρχικήΣητείαΠολιτισμόςΠαρουσίαση του βιβλίου ο «Εθνοϊερομάρτυρας-Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γεωργίου Αρχατζικάκης»

Παρουσίαση του βιβλίου ο «Εθνοϊερομάρτυρας-Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γεωργίου Αρχατζικάκης»

Από

Ημερομηνία

Με τη συμμετοχή αρκετού κόσμου, μεταξύ των οποίων και του Σεβ. Μητροπολίτου Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, παρουσιάστηκε το βράδυ της Τρίτης 16 Αυγούστου 2022 στην παραλία της Σητείας το ιστορικό βιβλίο του συντοπίτη μας νομικού, ερευνητή και συγγραφέα κ. Μιχάλη Αγγελάκη «Εθνοϊερομάρτυρας-Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γεωργίου Αρχατζικάκης».

Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή, συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, ο Σύλλογος Ελλήνων Μικρασιατών, Ποντίων και Αρμενίων Σητείας και ο ΔΟΚΑΣ του Δήμου Σητείας.

Το βιβλίο, που εκδόθηκε από το Κοινωφελές Ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως «Παναγία η Ακρωτηριανή», παρουσίασε ο συγγραφέας, ενώ κατά την διάρκεια της εκδήλωσης αναγνώστηκαν αποσπάσματα του βιβλίου και προβλήθηκε σχετικό φωτογραφικό υλικό. Αντίτυπα του βιβλίου διανεμήθηκαν ως ευλογία σε όλους όσοι μετείχαν στην εκδήλωση.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Μικρασιατών, Ποντίων και Αρμενίων Σητείας κ. Λεωνίδας Τερζής, ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης και ο Πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ κ. Κώστας Λυμπερίου.

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχαρίστησε τον συγγραφέα κ. Αγγελάκη για την πολυετή έρευνα και ανάδειξη των ιστορικών στοιχείων που σκιαγραφούν την μοναδική προσωπικότητα του φλογερού κληρικού-Ιερομάρτυρος και ακατάβλητου πατριώτη της Επαρχίας μας, ο οποίος μαρτύρησε πριν από εκατό ακριβώς χρόνια κατά τη Μικρασιατική καταστροφή του 1922. Επίσης, ανακοίνωσε ότι στις 28 Αυγούστου θα τελεσθεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Αικατερίνης Σητείας Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για να τιμηθεί για πρώτη φορά η μνήμη του Ιερομάρτυρος Ιακώβου, μετά και την έκδοση της ειδικής ασματικής Ακολουθίας προς τιμήν του.

Πρόσφατα άρθρα