Βίντεο από τροχαίο στον ΒΟΑΚ
«Μιλάμε για τα δόντια» Δράση του Βρεφονηπιακού Σταθμού Νεάπολης
Ενημέρωση των εθελοντών για τη δράση «Colour your Day for Autism»
Αυξημένες τιμές στη Κρήτη των συγκεντρώσεων ΑΣ10 ως αποτέλεσμα μεταφερόμενης σκόνης προς την περιοχή της Αν. Μεσογείου
Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας!
Κατανομή ηλεκτρικού χώρου στην Κρήτη
Kρήτη: Υψηλές συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων λόγω αφρικανικής σκόνης – Τι να προσέξουν οι πολίτες
Παρακολουθήστε την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
«Κάτω τα χέρια από τα Νοσοκομεία, δικαίωμα μας είναι η δωρεάν υγεία»
Παρακολουθήστε την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία
Παρακολουθήστε την Παλλασιθιώτικη διαμαρτυρία για την Υγεία

Κολομβία – Γουστάβο Πέτρο: Τα αγαθά που κατάσχονται από τους διακινητές ναρκωτικών θα τίθενται «στην υπηρεσία του λαού»

Τα αγαθά και οι πόροι που κατάσχονται από διακινητές ναρκωτικών στην Κολομβία θα διατίθενται ή θα χρησιμοποιούνται στο εξής για να βοηθηθούν οι φτωχότεροι και πιο ευάλωτοι πολίτες, δεσμεύτηκε ο πρώτος πρόεδρος της χώρας που ανήκει στην Αριστερά, Γουστάβο Πέτρο.

«Η οδηγία που δώσαμε είναι τα αγαθά αυτά να τίθενται στην υπηρεσία του λαού», είπε ο κ. Πέτρο κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην πόλη Βιγιαβισέντσιο (κεντρικά).

«Υπάρχουν πόροι αξίας εκατομμυρίων πέσος που μένουν αναξιοποίητοι, κάθε λογής περιουσιακά στοιχεία: πολυτελή διαμερίσματα, πολυτελή σπίτια, χωράφια, χρήματα, κοσμήματα, πετράδια, χρυσός, έργα τέχνης (…). Όλα αυτά θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν προς όφελος της κοινωνίας», εξήγησε.

Ο νέος πρόεδρος, ο πρώτος στην ιστορία της Κολομβίας που ανήκει στην Αριστερά, θέλει να μεταμορφωθεί ο θεσμός που είναι αρμόδιος για τη διαχείριση και την πώληση των περιουσιακών στοιχείων που κατάσχονται, η Εταιρεία Ειδικών Πόρων (Sociedad de Activos Especiales, SAE).

Ο κ. Πέτρο έχει επικρίνει επανειλημμένα τη SAE, η φήμη της οποίας σπιλώθηκε τα τελευταία χρόνια από «τεράστια σκάνδαλα διαφοράς», που οδήγησαν, όπως τόνισε, στην επιστροφή αγαθών που είχαν κατασχεθεί στα χέρια κακοποιών, ή στην αξιοποίησή τους προς όφελος συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο πρόεδρος προχώρησε στην παραχώρηση έκτασης γης, που είχε «παραγραφεί η ιδιοκτησία της», για να στεγαστούν 85 οικογένειες οι οποίες έχασαν τα σπίτια τους εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων στη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες.

Αγροτικές γαίες που έχουν κατασχεθεί προβλέπεται να νοικιαστούν «φθηνά» σε αγρότες, ώστε να τους επιτραπεί να έχουν «αποδοτικότητα οι καλλιέργειες». Αλλά εδάφη μπορεί να παραχωρηθούν για την «κατασκευή κατοικιών, ή την ανάπτυξη παραγωγικών έργων ώστε να ενθαρρυνθεί μια νέα κοινωνική οικονομία», πάντα σύμφωνα με τον κ. Πέτρο.

Ο νέος πρόεδρος της Κολομβίας εξελέγη υποσχόμενος να προχωρήσει σε φορολογική μεταρρύθμιση, που θα ευνοήσει τους λιγότερο προνομιούχους, καθώς και σε αγροτική μεταρρύθμιση, που θα συμπεριλάβει την αναδιανομή αναξιοποίητων εύφορων γαιών για να τονωθεί η αγροτική παραγωγή.
www.real.gr

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist