Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος Νικόλαος«Ο τουρισμός του Αγ. Νικολάου δεν μπορεί να γυρίσει στην δεκαετία του...

«Ο τουρισμός του Αγ. Νικολάου δεν μπορεί να γυρίσει στην δεκαετία του ’80»-Τί λέει ο Δήμαρχος για το ωράριο των καταστημάτων εστίασης

Από

Ημερομηνία

«Ζήτημα, του οποίου η λύση επαφίεται στον ίδιο τον κρατικό μηχανισμό και όχι στον Δήμο Αγίου Νικολάου, που δεν έχει το περιθώριο να πάρει σχετική απόφαση και να αναλάβει τέτοια ευθύνη μετά και τις σχετικές καταγγελίες, αλλά και συμβάντα, αποτελεί το κλείσιμο της μουσικής στα καταστήματα της πόλης μετά τις 3 τα ξημερώματα», δηλώνει στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός.

Όπως λέει, μετά και τα σχετικά παράπονα των επαγγελματιών που μετέφερε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Κωστής Ζαχαριάς, «είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει αλλαγή αυτής της κατάστασης, με δεδομένο ότι η νομοθεσία, εφ’ όσον υπάρχουν καταγγελίες, πρέπει να εφαρμοστεί. Εφαρμόζονται διατάξεις και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί προχωρούν. Έχουν γίνει καταγγελίες για ηχορύπανση, οπότε το θέμα ξεφεύγει από τη δυνατότητα να υπάρξει κάποια άλλου είδους εξέλιξη».

 

«Ο Άγιος Νικόλαος δεν είναι Μύκονος»

Ο Δήμαρχος σημειώνει, επίσης, ότι ο τουρισμός του Αγίου Νικολάου «δε μπορεί να γυρίσει στην δεκαετία του ’80», με τη φυσιογνωμία και το στάτους των ξενοδοχείων και των επισκεπτών της περιοχής να έχει πλέον αλλάξει και με τους ντόπιους να μην έχουν, όπως λέει, πλέον την ίδια ανοχή στη φασαρία σε προχωρημένες ώρες.

«Το ζήτημα δηλαδή που υπάρχει σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να προσδιορίσουμε το ποσοστό που θα παρανομήσουμε; Μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο; Και εάν κάτι συμβεί, ποιός θα αναλάβει την ευθύνη σε ένα τέτοιο περιστατικό; Πολύ πρόσφατα έλαβε χώρα το συμβάν με τα μαχαιρώματα στην πλατεία. Αυτό θυμίζει τις εποχές του ’70 και ’80 με το τί γινόταν στο λιμάνι, που είχε ως αιτία να πάρει το δημοτικό συμβούλιο την ομόφωνη απόφαση (1989) ότι δεν θέλει τέτοιον τουρισμό. Δεν μπορούμε να λέμε ότι θα γυρίσουμε στο 1989. Δεν μπορεί ο τουρισμός του Αγίου Νικολάου να γυρίσει στην δεκαετία του ’80. Δεν έχουμε πια ξενοδοχεία τρίτης κατηγορίας που προσέφεραν μόνο ύπνο και πρωινό για να κυκλοφορήσει ο επισκέπτης μέσα στην πόλη. Ούτε υπάρχει και η ανοχή του κόσμου πια σε αυτήν την ιστορία. Ο Άγιος Νικόλαος δεν είναι μόνο ένα τουριστικό θέρετρο, είναι διοικητικό κέντρο, δεν είναι Μύκονος που δεν υπάρχει Δημόσιο Ταμείο, δεν υπάρχει Νοσοκομείο, κλπ».

 

Δεν είναι θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου

Ο Δήμαρχος αναγνωρίζει ότι «ο τουρισμός είναι μονοκαλλιέργεια και πρέπει να στηριχθεί», λέει ωστόσο ότι «υπάρχουν και κάποια άλλα ζητήματα, δεν μπορούμε να λέμε μόνο το ένα αλλά και το άλλο. Εάν το ίδιο το κράτος δεν θέλει να αλλάξει την κατάσταση, δεν ξέρω πώς το θέμα θα λυθεί τοπικά. Εάν είχαμε το δικαίωμα να βάλουμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και αυτό να αποφασίσει, έτσι ή αλλιώς, όποια απόφαση κι αν έπαιρνε, θα μπορούσε να συζητηθεί, αυτό το περιθώριο όμως δεν υπάρχει».

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

Πρόσφατα άρθρα