Η σοκολάτα-κάνναβη και τα χάπια του πέρασαν χειροπέδες!
Συνάντηση υποδοχής 19 Πρέσβεων Ευρωπαϊκών Χωρών
Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στο «Greek Luxury Tourism Workshop» στο Κουβέιτ
Σεμινάριο στον Αγ. Νικόλαο για τον αλιευτικό τουρισμό και τους επαγγελματίες αλιείς
Η Ολυμπιακή Φλόγα στον Άγιο Νικόλαο (φωτογραφίες – βίντεο)
Πεζοπορία Χρυσοπηγή Σητείας-Λίμνες Πατσού-Αμυγδαλοσέλι
Για ξεκαθάρισμα προσωπικών λογαριασμών οι πυροβολισμοί στον Αγ. Νικόλαο
Αυτοί είναι οι στόχοι και ο σκοπός της άσκησης “Μίνωας” στην Κρήτη
Πεζοπορία Χρυσοπηγή Σητείας-Λίμνες Πατσού-Αμυγδαλοσέλι
Ιταλία: Έντεκα συλλήψεις στη Σικελία για αγοραπωλησία ψήφων και συνεργασία με την μαφία

Το μήνυμα του Γιάννη μετά από την πρόκριση της Εθνικής στους «8» του Eurobasket: Συνεχίζουμε να δημιουργούμε τέχνη – Iτούδης: Παιχνίδια ζωής ή θανάτου

Η Εθνική ομάδα λύγισε την Τσεχία και πανηγύρισε την πρόκριση στις οκτώ καλύτερες ομάδες του EuroBasket.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ανέβασε στροφές και με ανάρτησή του στα social media  έδωσε το σύνθημα ώστε η Εθνική να συνεχίσει να “δημιουργεί τέχνη”.

Επόμενος αντίπαλος της Εθνικής θα είναι η Γερμανία (13/9, 21:30) , με τη νίκη να χαρίζει το εισιτήριο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ιτούδης: «Είναι παιχνίδια ζωής ή θανάτου»

Ο Δημήτρης Ιτούδης αναφέρθηκε στη δυσκολία των νοκ άουτ αγώνων και στο πως η Ελλάδα κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Τσεχίας.

Όσα είπε ο Έλληνας κόουτς στη συνέντευξη Τύπου:

«Καταφέραμε να πάρουμε μια νίκη απέναντι σε μια ποιοτική και καλή ομάδα. Βάλαμε μερικά μεγάλα σουτ σε κρίσιμες στιγμές και συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Δεν παίζουμε μόνοι μας εδώ. Σεβόμαστε τους αντιπάλους μας και αυτή η φάση, αυτά τα παιχνίδια είναι ζωής ή θανάτου. Όλοι δίνουν τα πάντα για ένα παιχνίδι.

Μαθηματικά είμαστε αήττητοι αλλά δεν το βλέπουμε έτσι. Όλα αυτά είναι παρελθόν. Θέλουμε να παίξουμε με περισσότερη συνοχή. Όταν ήμασταν κάτω με 5 ή 6 πόντους, δεν χάσαμε τη συγκέντρωσή μας και μέσα από την άμυνα βρήκαμε και την επίθεσή μας. Μπορούμε να τρέξουμε και παίρνουμε πόντους από αυτό. Δεν το πετύχαμε σήμερα, αλλά τους κάναμε να ανοίξουν την άμυνα και βάλαμε μεγάλα σουτ. Δουλεύουμε πολύ στην προπόνηση».

Για τα συναισθήματά του: «Κάποιες στιγμές δεν πρέπει να έχεις αισθήματα. Να μην ακούς τριγύρω σου. Είχα μια κουβέντα με έναν παίκτη μας και στη συνέχεια έβγαλε στο παρκέ ότι έπρεπε. Έχουμε σπουδαίους παίκτες και το νούμερο 1 στον κόσμο. Κερδίσαμε και συνεχίζουμε».

Και συνέχισε: «Χτίζουμε χαρακτήρα μέσα από αυτά τα παιχνίδια. Είχαμε δύσκολες στιγμές και στα προηγούμενα παιχνίδια. Αν δεν προσέξεις μπορεί να χάσεις. Ακούς πολλές φορές πως “θα μπορούσα να κάνω αυτό”, αλλά πρέπει να βγεις εκεί έξω και να το κάνεις. Εχει μεγάλη διαφορά».

Για τους παίκτες από τον πάγκο: «Ολοι ήμασταν ενωμένοι, ο Λαρεντζάκης έκανε σπουδαίες άμυνες ερχόμενος από τον πάγκο. Και ο Σλούκας έρχεται από τον πάγκο και τελειώνει τα παιχνίδια. Και ο Νικ μας έδωσε σπουδαία πράγματα στην άμυνα και την επίθεση. Ολοι δικαιολογούν την παρουσία τους σε αυτή την ομάδα. Και ο Παπαπέτρου έβαλε μεγάλα καλάθια».

Παπανικολάου: «Δεν περιμέναμε να είναι εύκολο»

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για την εικόνα της Εθνικής κόντρα στην Τσεχία και επεσήμανε πως κανείς δεν περίμενε να είναι εύκολο.

Ο αρχηγός της Εθνικής είπε στην κάμερα της ΕΡΤ: «Δεν υποτίθεται ότι πρέπει να είναι εύκολο εδώ που έχουμε φτάσει. Ακόμα και παιχνίδια που υπήρχε μεγάλο προβάδισμα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Η Τσεχία είναι πολύ δυνατή ομάδα και το ότι τερμάτισε τέταρτη στον όμιλο, αυτό ήταν το παράδοξο.

Σημασία έχει να δώσουμε τη σωστή συνταγή και τη σωστή φόρμουλα. Δεν δώσαμε την απαιτούμενη έμφαση στην άμυνα και αυτό τους επέτρεψε να είναι μέσα στο παιχνίδι. Δεν είναι εύκολο να παίζεις το παιχνίδι σου. Βρίσκαμε σταθερά οργανωμένη άμυνα. Παίζουμε με τον γηπεδούχο, δεν θα είναι εύκολο. Πρέπει να σταθούμε στη δική μας ομάδα, αυτό είναι που μετράει».

Παπαπέτρου: «Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένα… χαστούκι»

Στην εικόνα της Εθνικής στο πρώτο ημίχρονο στάθηκε ο Ιωάννης Παπαπέτρου, που τόνισε πως άπαντες αφυπνίστηκαν στο δεύτερο μέρος. Ο διεθνής φόργουορντ είπε στην κάμερα της ΕΡΤ: «Ήταν μια νίκη που παλέψαμε πολύ. Η εμπειρία μας και το τουρνουά έχει αποδείξει πως δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Πρέπει να φτύσουμε αίμα και το αναγνωρίζουμε. Δεν πήγαν τα πράγματα όπως τα περιμέναμε αλλά πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε και είμαστε χαρούμενοι που πάμε στους 8. Η Τσεχία είναι πολύ καλή ομάδα έπαιξε ελεύθερα. Εμείς ήμασταν κάπως σφιγμένοι δεν γυρίσαμε καλά τη μπάλα. Είχαμε μια προσέγγιση πιο αγχωμένη. Στο ημίχρονο καταλάβαμε πως έπρεπε να παίξουμε πιο σκληρά να εμπιστευτούμε ο ένας τον άλλο και το κάναμε. Πήραμε το αποτέλεσμα και αυτό είναι που μετράει. Πρέπει να καταλαβαίνει ο κόσμος πως σε μα σειρά αγώνων είναι το πιο δύσκολο όταν καταλαβαίνεις ότι αν χάσεις είσαι εκτός. Τα παραδείγματα είναι συνέχεια στο Ευρωμπάσκετ. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι συνέχεια. Το πρώτο ημίχρονο ήταν κάπως σαν χαστούκι, μας ξύπνησε. Εκτιμάμε τον κόσμο που ταξίδεψε και δημιούργησε εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Νιώθουμε μια πίεση και ένα βάρος. Θέλαμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα, βελτιώσαμε την εικόνα μας και το πιο σημαντικό είναι να παίρνεις νίκες. Ήταν ένα επικίνδυνο παιχνίδι που πήραμε τη νίκη. Υπάρχουν μαθήματα στη νίκη και στην ήττα. Πρέπει να πάρουμε τα μαθήματα και να τα χρησιμοποιήσουμε».

Παπαγιάννης: «Να παίξουμε δυνατά και με τη Γερμανία»

Στο καλό δεύτερο ημίχρονο και στην καλή άμυνα που έπαιξε η Τσεχία στάθηκε ο Γιώργος Παπαγιάννης που μίλησε και για το επόμενο νοκ άουτ παιχνίδι με τη Γερμανία.

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη τύπου:

«Δεν ήμασταν καλοί στην αρχή, To γυρίσαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Η Τσεχία έπαιζε καλή άμυνα και πήραμε μια σημαντική νίκη για τη συνέχεια».

Για τη Γερμανία που ακολουθεί, είπε: «Περιμένουμε ένα γεμάτο γήπεδο, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Η Γερμανία έχει δείξει ότι είναι πολύ καλή ομάδα. Να παίξουμε δυνατά στην άμυνα για να συνεχίσουμε στο τουρνουά».

Τι είπαν οι Τσέχοι

Ο τεχνικός της Τσεχίας, Ρόνεν Γκίνζμπουργκ, δήλωσε:

«Συγχαρητήρια στην Ελλάδα, είναι καλή ομάδα με καλό προπονητή. Είμαι περήφανος για την ομάδα μου. Εκτέλεσαν περισσότερο τρίποντα από δίποντα, αλλά στο τέλος κάναμε κάποια λάθη και χάσαμε. Είχαμε αρκετά προβλήματα στη διοργάνωση, ειδικά στην αρχή με τον Σατοράνσκι. Αν ήταν από την αρχή έτοιμος, στο 60%, ούτε καν στο 100%, θα αντιμετωπίζαμε κάποια άλλη ομάδα και θα μπορούσαμε να προκριθούμε. Ο Γιάννης σε σχέση με το 2019 έχει γίνει πιο δυνατός, πάσαρε καλά και αυτό είναι η μεγάλη διαφορά. Το σουτ του είναι έτσι κι έτσι, αλλά είναι φανταστικός παίκτης ούτως ή άλλως. Μοιράζει πλέον πιο σωστά την μπάλα και το έκανε ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο. Η Ελλάδα είναι από τις βασικές υποψήφιες για το Ευρωμπάσκετ, έχουν τις αδυναμίες τους αλλά είναι πολλοί δυνατοί. Έχω συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο, αλλά θα συζητήσουμε με την ομοσπονδία. Είμαι πιο κοντά παρά στην αρχή της θητείας μου».

Τέλος, ο Τόμας Σατοράνσκι είπε: «Είμαι περήφανος για το πώς παίξαμε απέναντι σε ένα από τα φαβορί. Θεωρώ πως κάναμε το καλύτερο παιχνίδι μας στο Ευρωμπάσκετ, είχαμε καλή τακτική, φτιάξαμε το τείχος απέναντι στον Γιάννη παρότι ρισκάραμε κάποια σουτ. Η Ελλάδα άξιζε τη νίκη, αλλά μπορούμε να είμαστε περήφανοι για την προσπάθειά μας. Θα ήταν καλύτερα τα πράγματα για μας αν είχαμε κάνει μια καλύτερη πορεία στον όμιλο. Τα τελευταία δύο παιχνίδια ήταν πολύ θετικά για μας. Ήθελα πολύ να παίξω στο Ευρωμπάσκετ στη χώρα μου, το περίμενα πολύ. Είχαμε μια καλή παρουσία στο Παγκόσμιο, πήγαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και παίξαμε μπροστά σε 15.000 θεατές σήμερα. Αυτό μου έδωσε έξτρα κίνητρο να γίνω γρήγορα καλά. Δεν ήμουν έτοιμος από την αρχή, αλλά στα τελευταία 1-2 παιχνίδια έπαιξα όπως μπορώ. Θέλουμε να φέρουμε παιδιά στο μπάσκετ στην Τσεχία και είμαι ευγνώμων για τον κόσμο που ήρθε. Η Ελλάδα είναι ένα από τα φαβορί, αλλά το Ευρωμπάσκετ είναι απρόβλεπτο. Είδατε τι έγινε με την Σερβία. Ο αγώνας με τη Γερμανία θα είναι πολύ δύσκολος».

Με πληροφορίες από filathlos.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist