ΑρχικήVideoΜια εντυπωσιακή και πρωτότυπη παράσταση για τα λοιμοκαθαρτήρια: «Ωκεανός, Μια παράσταση εν...

Μια εντυπωσιακή και πρωτότυπη παράσταση για τα λοιμοκαθαρτήρια: «Ωκεανός, Μια παράσταση εν πλω»… στην Πλάκα και στη Σπιναλόγκα (βίντεο)

Από

Ημερομηνία

«Ωκεανός, Μια παράσταση εν πλω» είναι ο τίτλος της παράστασης που πραγματοποιήθηκε χθες και επαναλαμβάνεται σήμερα 15 Σεπτεμβρίου. Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού « Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός».

Για την αποψινή παράσταση, ακόμα και αν δεν έχει γίνει κράτηση, υπάρχουν ακόμα κενές θέσεις. Όποιος ενδιαφέρεσαι να παρακολουθήσει θα πρέπει να βρίσκεται στην Πλάκα στις 5:30 το απόγευμα.

Από την Πλάκα στη Σπιναλόγκα

Η παράσταση ξεκινά στο μόλο της Πλάκας, συνεχίζεται πάνω στο πλοίο, «εν πλω», με προορισμό τη Σπιναλόγκα και ολοκληρώνεται επάνω στο Νησί, στην προβλήτα και γύρω από το φρούριο.

«Ένας “Ωκεανός” χωρίζει την παλιά από τη νέα ζωή»

Είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσαμε με τον σκηνοθέτη Γιώργο Σαχίνη: «Με την παράστασή μας θελήσαμε να επεξεργαστούμε το θέμα της Μικρασιατικής Καταστροφής. Το θέμα μας αφορά κυρίως τα λοιμοκαθαρτήρια στα οποία οδηγήθηκαν πολλοί Μικρασιάτες πρόσφυγες, πριν φτάσουν στην ηπειρωτική χώρα. Βεβαίως η Σπιναλόγκα δεν σχετίζεται με τη Μικρασιατική καταστροφή. Όμως σχετίζεται με το θέμα του λοιμοκαθαρτηρίου, των χανσενικών της Σπιναλόγκας. Γι’ αυτό, στην παράστασή μας δεν μιλάμε μόνο για το 1922, αλλά μιλάμε και για τους χανσενικούς με την έννοια του Ωκεανού, μιας θάλασσας 800 μόνο μέτρων από την απέναντι ακτή της Πλάκας, που χώριζε τους χανσενικούς από τη ζωή που άφηναν πίσω τους για πάντα. Ένας Ωκεανός μεταξύ της παλιάς ζωής και της νέας ζωής τους» ήταν τα λόγια του σκηνοθέτη Γιώργου Σαχίνη.
ΛΕΩΝ.Κ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομα σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα άρθρα