ΑρχικήΆλλα νέαΑπόψειςΓια τον Απόστολο Μπουρνέλη

Για τον Απόστολο Μπουρνέλη

Από

Ημερομηνία

Πάμε λίγο παρακάτω…

Έτσι μας έλεγε όταν τελείωνε το ένα θέμα ή κάποιο βίο και έργο ενός Μεγάλου Πατρός, ο κύριος Μπουρνέλης, Πατρολόγος. Τόσο μεράκι έδειχνε για το μάθημα που μας πρόσφερε.

Δεν σας θέλω πιστολάκια, σας θέλω αντιαρματικά…

Τόση αγάπη είχε για την εκκλησία, την Θεολογία και για τον Χριστό. Μας παρείχε τόσες γνώσεις. Από τις μελέτες του ήθελε πάντα να μας απλοποιεί κύρια και μείζονα θεολογικά θέματα, για να μπορούμε, μετά το πέρας της σπουδής μας, να τα μεταφέρουμε, στον απλό κόσμο. Οι πιο πολλοί πιστοί που εμφάνιζονται σε κάθε Θεία Λειτουργία δεν ξέρουν, αλλά πολύ απλά, πιστεύουν. Όσο η πίστη που βρίσκεται σε διάφορα χωρία του Ευαγγελίου, έτσι κρατάμε και εμείς τη πίστη μας στον Θεό.

Ο κ. Μπουρνέλης δεν ήταν παρά μόνο η κολώνα αυτής της σχολής. Μια σχολή που μας παρέδωσε πλούσιο γνωστικό αντικείμενο, για το τι γίνεται στην Εκκλησία μας. Το τι είναι η πίστη μας. Αρκετοί από εμάς που περάσαμε  από αυτήν τη σχολή και χωρίς τον κ. Μπουρνέλη, ίσως να την είχαμε παρατήσει.

Η αγάπη του, προς τον Θεό, προς την Παναγία και τους Πατέρες της Εκκλησίας μας, του έδινε το πάθος και το μεράκι για την διδασκαλία του. Ακόμη και ο πιο μη επιμελής φοιτητής, κάτι έμαθε από τον κ. Μπουρνέλη. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα που δυστυχώς δεν μας επιτρέπεται να τα δημοσιεύσουμε.

Φέρ’το μου εγγράφως….

Την σχολή δεν την αγαπούσε μόνο σαν καθηγητής. Την θεμελίωνε και ως Διευθυντής Σπουδών, αλλά και έως αυτή την τραγική ώρα, ως Πρόεδρος του Ακαδημαϊκού Συμβούλιου. Πόσα παιδιά είχε βοηθήσει; Όλοι μας, όταν είχαμε πρόβλημα, σε αυτόν καταφεύγαμε πρώτα. Και μας έλεγε «Φερ’το μου εγγράφως», τόσο τυπικός και σχολαστικός ήταν με την διοίκηση της σχολής μας.

Αυτό το πράγμα ήταν απίστευτο, όλοι είμαστε σοκαρισμένοι, και στεναχωρήμενοι. Είμαστε αναγκασμένοι, να του πούμε το τελευταίο αντίο. Οι λόγοι που τον έκαναν να πράξει, αυτό που έπραξε, θα μας το γνωστοποιήσουν οι αρμόδιες αρχές, έχουμε εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη του Ανθρώπου, αλλά ακόμη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη του Θεού.

Αποτέλεσε τιμή μας, που υπήρξαμε μαθήτες αυτού του σπουδαίου ανθρώπου. Αποτελεί τιμή προσωπικά για μένα, που μου παρέδωσε ο ίδιος ο κ. Μπουρνέλης το Πτυχίο μου, τον περασμένο Ιούλιο.

Ο Θεός να τον συγχωρέσει. Ο Θεός να τον αναπαύσει και να δώσει δύναμη και υγεία στην οικογένεια του για να αντέξουν αυτόν τον ανυπόφορο πόνο.

Τίποτα για την Πατριαρχική Ανωτάτη Εκκλησιατική Ακαδημία Κρήτης, δεν θα είναι το ίδιο.

Καλό Παράδεισο.

Στέργιος Ζαχαράκης

Πτυχιούχος της ΠΑΕΑΚ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομα σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα άρθρα