Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΥπό νέα Διεύθυνση και με αρκετές ελλείψεις η Παιδόπολη

Υπό νέα Διεύθυνση και με αρκετές ελλείψεις η Παιδόπολη

Από

Ημερομηνία

Με 27 συνολικά παιδιά (τα 21 φοιτούν σε βαθμίδες δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τα υπόλοιπα είναι μεγαλύτερης ηλικίας) να φιλοξενούνται υπό τη σκέπη του και υπό νέα Διεύθυνση ξεκίνησε ο Σεπτέμβριος για το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Λασιθίου (πρώην Παιδόπολη) στη Νεάπολη.

Πριν από λίγες ημέρες και μετά από περίπου 7 χρόνια, ο Γιάννης Αρώνης αποχώρησε λόγω συνταξιοδότησης, με τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο του κ. Μηνά Μηνά να αναλαμβάνει προσωρινά την άσκηση των καθηκόντων της διεύθυνσης του Παραρτήματος, μέχρι και την έκδοση της σχετικής απόφασης του Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης που θα επικυρώσει τον νέο Διευθυντή.

Όπως δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ο κ. Αρώνης, μετά από τόσο μεγάλο διάστημα θα μπορέσει να «ανασάνει» και από τα δρομολόγια που υποχρεωτικά έκανε καθημερινά από την Ιεράπετρα (τόπο καταγωγής και διαμονής του) προς τη Νεάπολη. «Εύχομαι όλα να πάνε καλά. Μακάρι αυτές οι δομές να μην χρειάζονται (σ.σ. στην κατεύθυνση της αποϊδρυματοποίησης), αυτό είναι το σπουδαιότερο. Και για τις περιπτώσεις που χρειάζονται, να υπάρχει η δυνατότητα να εξυπηρετούνται σωστά οι ωφελούμενοί τους, είτε είναι ΑμεΑ, είτε στην παιδική προστασία. Σε κάθε περίπτωση, εγώ όλα αυτά τα χρόνια έδωσα ό,τι μπορούσα».

 

Οι ελλείψεις

Για τη λειτουργία του Παραρτήματος ο κ. Μηνάς αναφέρει ότι την παρούσα περίοδο καταγράφονται ελλείψεις σε παιδαγωγό (δάσκαλο) και ψυχολόγο. Οι αριθμοί που θα απαιτούνταν, όπως λέει, για την εύρυθμη λειτουργία της δομής είναι τρεις παιδαγωγοί και ένας ψυχολόγος.

Από την άλλη, μονιμοποιήθηκε (από την προκήρυξη 7Κ) το προηγούμενο διάστημα η κοινωνική λειτουργός που υπηρετούσε στο ίδρυμα.

 

Κάλεσμα σε εθελοντές εκπαιδευτικούς

Εξάλλου, μετά και το ξεκίνημα της λειτουργίας των σχολικών μονάδων και εξ αιτίας και των προαναφερθεισών ελλείψεων, η Παιδόπολη -όπως και κάθε χρόνο τέτοια περίοδο- αναζητά εθελοντές εκπαιδευτικούς. Δασκάλους και καθηγητές όλων των ειδικοτήτων που επιθυμούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους (σε απογευματινές ώρες και Σαββατοκύριακα) στα παιδιά του Παραρτήματος (μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου).

 

Προσφορά σχολικών ειδών από την Αντιπεριφέρεια Λασιθίου

Σημειώνεται επίσης ότι με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης μαζί με την Περιφερειακή Σύμβουλο Μαρία Χανιωτάκη-Μυλωνάκη επισκέφθηκαν το Παράρτημα και προσέφεραν σχολικά είδη (τσάντες, τετράδια, κά.) για τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί.

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομα σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα άρθρα