Αρχική_Τοπικά νέαΆγιος ΝικόλαοςΝέο τμήμα βρεφών στον Σταθμό της Αμμούδας αλλά παραμένουν αρκετά παιδάκια εκτός

Νέο τμήμα βρεφών στον Σταθμό της Αμμούδας αλλά παραμένουν αρκετά παιδάκια εκτός

Από

Ημερομηνία

Ξεκίνησε να λειτουργεί στον Βρεφονηπιακό Σταθμό της Αμμούδας στον Άγιο Νικόλαο το νέο τμήμα που δημιουργήθηκε για να απορροφήσει μέρος των βρεφών που έμειναν εκτός με το άνοιγμα των Σταθμών καθότι οι αιτήσεις που έγιναν ήταν πολύ παραπάνω (σχεδόν διπλάσιες) από τις υπάρχουσες θέσεις. Σημειώνεται ότι στην Αμμούδα δεκτά έγιναν συνολικά 80 βρέφη, 72 μέσω ΕΣΠΑ και 8 μέσω τροφείων, με 64 βρέφη να μένουν εκτός.

Αυτά τα δεδομένα, σε συνάρτηση και με το ότι ο αριθμός αιτήσεων των νηπίων (2,5 ετών και άνω) μειώθηκε σε σχέση με την περυσινή χρονιά, οδήγησαν τον Οργανισμό Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Αγίου Νικολάου (Ο.Κ.Υ.Δ.Α.Ν.), όπως ανέφερε στην ΑΝΑΤΟΛΗ η πρόεδρος Πόπη Παγκάλου, στην απόφαση να αποδεσμευτούν από ένα τμήμα νηπιακό δύο νηπιαγωγοί (1 Δ.Ε. & 1 Τ.Ε.) και να αξιοποιηθούν για τη δημιουργία ενός επιπλέον βρεφικού τμήματος που θα δύναται να φιλοξενήσει συνολικά περί τα 16 βρέφη.

Υπενθυμίζεται ότι για το σύνολο των Βρεφ/κων Σταθμών του Δήμου Αγίου Νικολάου, εκτός, με την έναρξη της χρονιάς την περασμένη Δευτέρα, είχαν μείνει και φέτος πολλά παιδιά – 83 βρέφη και 8 νήπια.

 

Άγνωστο πόσα παιδιά θα απορροφηθούν

Από τα παιδιά αυτά που παραμένουν εκτός είναι άγνωστο πόσα θα μπορέσουν να απορροφηθούν μέχρι και τον προσεχή Νοέμβριο (οπότε και θα έχει ξεκαθαριστεί πόσα παιδιά τελικά θα προσέλθουν και πόσα vouchers θα ενεργοποιηθούν).

Με τους ιδιωτικούς σταθμούς να είναι σύμφωνα με την κ. Παγκάλου και αυτοί γεμάτοι και να μην μπορούν, αναπόφευκτα, να κάνουν δεκτά τα voucher του ΕΣΠΑ.

 

Πρόβλημα και με το προσωπικό

Επιπρόσθετα, πρόβλημα δημιουργεί, σύμφωνα με την ίδια, και η έλλειψη προσωπικού για να υποστηρίξει και άλλα τμήματα. «Σε μια αίθουσα π.χ. στη Νεάπολη που θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα νέο τμήμα για βρέφη, δεν έχουμε προσωπικό για να τη στελεχώσουμε, είχαμε ζητήσει συνολικά 17 αλλά μας ενέκριναν 5 θέσεις  οδηγό για το «Βοήθεια στο σπίτι», Κοινωνική λειτουργό για τα ΚΑΠΗ, βρεφονηπιοκόμους).

Η πρόεδρος του ΟΚΥΔΑΝ επαναλαμβάνει στην ΑΝΑΤΟΛΗ ότι οριστική λύση στο πρόβλημα με τα παιδιά που κάθε χρόνο μένουν εκτός και μια «ανάσα» στους ενδιαφερόμενους γονείς θα μπορούσε να δώσει η ολοκλήρωση του νέου, 2ου Βρεφονηπιακού Σταθμού στον Άγιο Νικόλαο, με την αρνητική εξέλιξη ωστόσο που σημειώθηκε στο εν λόγω ζήτημα μετά και την κατάθεση διάλυσης της εργολαβίας από την ανάδοχο κατασκευαστική εταιρία και την επαναδημοπράτηση του έργου να πηγαίνει την ολοκλήρωσή ακόμη πιο πίσω χρονικά (σ.σ. μέχρι τώρα το ποσοστό υλοποίησης του έργου βρίσκεται στο 50% περίπου). «Τα 50 βρέφη που θα δύναται ο νέος Σταθμός να φιλοξενήσει, σε συνδυασμό με τη νέα προαναφερθείσα αίθουσα στον Σταθμό της Νεάπολης, θα μπορούσαν να λύσουν το πρόβλημα οριστικά, όλα τα άλλα είναι ημίμετρα».

ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομα σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα άρθρα